.
Uma Vandemaele
zondag 31 juli 2022

Uma Vandemaele: “Dat gaat mijn petje te boven”

Dat kan ze zelf niet

Een lekker glaasje wijn of wat andere alcohol kan af en toe smaken. Al moeten sommigen ook bekennen dat ze wel eens wat teveel durven drinken. Uma Vandemaele is zo iemand.

“Het gebeurt af en toe wel eens, ja. Op zich ben ik tegen groepsdruk, maar als de zon schijnt en al je vrienden zitten op een terras, dan vergeet je al snel je voornemen om het kalm aan te doen. Nog een geluk dat ik niet zo snel last heb van katers”, lacht Uma in Humo.

Velen halen hun geestelijk genot uit alcohol, maar Uma kan dat genot ook uit heel andere dingen halen. En dat brengt haar terug naar een momentje uit de finale van ‘De Mol’.

“Dat drummen in de finale van ‘De Mol’! Het was lang geleden dat mijn hersenen zo uitgedaagd waren. Ik vroeg me vooral ook af; hoe slagen sommige drummers er in om daar ook nog eens bij te zingen. Dat gaat mijn petje te boven.”

De Mol zelf staat ook graag op het podium. De voorbije jaren zat ze in verschillende bandjes, maar corona heeft wat roet in het eten gegooid. “Op het podium staan is echt helemaal iets voor mij. Dat is de hemel op aarde!”

Bio van Uma Vandemaele

Meer Over:

Uma Vandemaele