.
Uma Vandemaele
dinsdag 19 juli 2022

Uma Vandemaele ontgoocheld: “Zie mij hier nu staan”

Ze wist het even niet meer

Wanneer je vraagt naar Uma ‘de mol’ Vandemaele haar mooiste herinneringen dan denkt ze meteen terug aan de twee lange reizen die ze in haar leven heeft gemaakt. Jammer genoeg werden die gevolgd door één van haar meest ongelukkige periodes.

“Ik had mijn vrienden en familie al een halfjaar niet meer gezien toen ik terug thuiskwam. Maar omdat we net in de eerste lockdown zaten, mocht ik met niemand fysiek afspreken. Raar was dat! Ik had op dat moment ook geen job en in de horeca kon ik op dat moment ook niet terecht”, vertelt ze aan Humo.

Maar thuiszitten, daar had Uma geen zin in en dus deed ze allerlei jobs om toch maar een inkomen te hebben.

“Ik ben dan aan Brico Planit in weer en wind auto’s gaan doorverwijzen naar een afhaalpunt en ik heb buiten aan de Albert Heijn winkelwagentjes staan poetsen. Ik dacht: ‘Zie mij hier nu staan in dit stomme pakje.’”

Uma had net genoten van een mooie reis en van het mooie leven. Dat ze bij terugkeer niemand mocht zien was erg zwaar. “Op een keer, toen ik mijn ouders terug mocht zien, zat ik bij hen thuis te eten en ik ben in tranen uitgebarsten. Ik wist niet vanwaar het kwam, maar ik weet wel dat ik moet niet goed voelde. Ik ben toen twee uur gaan fietsen in weer en wind voor ik me wat beter voelde.”

Bio van Uma Vandemaele

Meer Over:

Uma Vandemaele