.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 29

Nieuwe single Wendy Van Wanten slaat aan.


Heel wat singles verloren deze week hun plaatsje in de Vlaamse Ultatop 50. Dat is het geval voor “De 12e man” van Johan Veugelers, de “Astronaut” van Karen Damen, Wim Soutaer en “Neem me bij de hand”, Buurman met “Boten die naar Dover varen”, “Laat het gras maar groeien (Remix)” van Sam Gooris, Dorothy Vegas & Like Maarten en tenslotte “”Zomer in zeeland” van Tamara & Tom.



“Bailame” van Siham is nieuw op 47. 45 is voor Storm met “Neem nu Atlantis”. Het nieuwe jonge talent Nina Butera belandt op 41 met “Jij”. 39 is voor Bart Herman en hij kan niet kiezen tussen “Parijs of Barcelona”. Bijna vijf jaar was het geleden dat Wendy Van Wanten nog een Nederlandstalige single uitbracht. Haar nieuwe single “Niets voor niets” wordt gesmaakt en staat al op 34. Eén plaatsje hoger, op 33 vinden we de hoogste nieuwkomer en dat is “Wonder” van Sasha & Davy.



Yevgueni stoot door, van 13 naar 10 met “Waar jij niet bent”. Barbara Dex boert vier plaatsen achteruit, van 5 naar 9 met “Hier voel ik me thuis”. Van 6 naar 8 gaat “Twijfel niet en dans met mij” van Bart Peeters. Met “Ik leef voor jou” verliest David Vandyck vier plaatsen en belandt hij op 7. Lichte winst, van 7 naar 6 is er voor Dana Winner en “Als je zingt”. 4 wordt 5 voor “De zon” van Slongs feat. Jack Parow. “Vol mooie dromen / Wereldkampioen” van Amaryllis Temmerman schiet plots omhoog, van 10 naar 4. Deze hete zomer werpt voor bepaalde artiesten duidelijk zijn vruchten af. Zo ook voor Gene Thomas en “Soleil soleil”. Hij springt van 9 naar 3. Vorige week even terug op 1, nu weer naar 2 voor Blöf feat. Geike Arnaert en “Zoutelande”. Dit betekent dat Niels Destadsbader de nummer 1 herovert met “Verover mij”.



(Nico Vanaken)


Meest recente foto’s van Wendy Van Wanten, Yevgueni, Barbara Dex, Bart Peeters, David Vandyck, Dana Winner, Slongs Dievanongs, Amaryllis Temmerman, Gene Thomas, Blöf, Geike Arnaert en Niels Destadsbader: