.
Blof
zaterdag 26 juni 2021

Blof brengt EP Polaroids uit

En de nieuwe single 'Doe het dan'.

Blof bracht vrijdag de EP Polaroids_01 uit.

De muziek voor Polaroids_01, de nieuwe EP van BLØF, ontstond tijdens de coronacrisis, toen de band zich realiseerde dat ze een ander verhaal wilden vertellen dan de muziek waar ze eerder aan hadden gewerkt. Daarom gingen ze terug naar de tekentafel, om hun ervaringen uit de afgelopen periode op te tekenen. Daaruit ontstonden vijf losse nummers, die toch bij elkaar horen. BLØF ziet Polaroids_01 als een serie, waarvan ze later dit jaar de volgende delen uitbrengen. Uiteindelijk zullen de EP’s een nieuw BLØF-album vormen.

Doe het Dan is de tweede single van Polaroids_01. In maart verscheen al Horizon, een nummer dat veel op de radio te horen was. Waar Horizon gaat over het aankomende einde van de beperkingen, markeert Doe Het Dan het moment dat we weer echt kunnen doen wat we willen.

Paskal Jakobsen: “Voor de één is dat naar de sportschool, voor de ander naar het café of een festival. Voor ons is dat boven alles weer optreden, op een podium staan. Maar tegelijkertijd hadden we Doe Het Dan ook twee jaar geleden of over drie jaar kunnen uitbrengen, het is vooral een aansporingslied om vooral te doen wat je het allerliefste wil!”

Naast Horizon en Doe Het Dan staan op de eerste EP ook de tracks Dans Dans Dans, Ik Denk Meestal Aan Jou en Wonderen Zijn Welkom.

Eerder deze week maakte BLØF bekend op 13 november de eerste editie van het nieuwe festival HIER te organiseren in Rotterdam Ahoy.

Bio van Blöf en Paskal Jakobsen

Meer Over:

Blöf Paskal Jakobsen