.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 20

Tweede Vlaamse tophit op rij voor Barbara Dex.


Heel wat beweging deze week in de Vlaamse Ultratop. Zeven nummers verlaten de hitlijst. Het gaat deze week wat minder goed voor “Koorts” van Dean, “Laat ons verbonden zijn” van Herbert, White Bird en “Geluid van settelen”, “Lieveling” van An & Koen, Yevgueni met “Nooit naar nergens”, “Waar moet ik heen zonder jou” van Barbara Dex en Guy Neve & Lia Linda met “Toen ik je tegenkwam”.



Op 49 zingt het gelegenheidsduo, bestaande uit Ive Renaarts en Margriet Hermans “De wereld draait maar door”. Swoop danst de “Haka” op 47. 46 is voor Guido Belcanto feat. Kimberly Claeys en “Ik weet niet waar mijn meisje is”. Liliane Saint-Pierre zet een “Sprong in het duister” op 37. “Twijfel niet en dans met mij” van Bart Peeters belandt op 27. Eén plaatsje hoger, op 26 staat Yevgueni met “Waar jij niet bent”. “Niet huilen mama” is de tweede Vlaamse hit op rij voor Barbara Dex. Deze week staat ze als hoogste nieuwkomer op 23.



We starten de Top 10 met een forse klimmer. Van 21 naar 10 gaat het voor “Astronaut” van Karen Damen. Bart Peeters en zijn “Smartphone” tuimelen van 6 naar 9. “Ik leef voor jou” van David Vandyck klimt van 14 naar 8. “Neem me bij de hand” van Wim Soutaer verliest drie plaatsen en belandt op 7. “Samen alleen” van Metejoor gaat van 5 naar 6. “Kifesh” van SLM wint twee plaatsen en staat op 5. Van 3 naar 4 gaat “Ik ben van 't stroate” van Niels Destadsbader. “Paradijs” van Niels Destadsbader gaat stevig vooruit, van 8 naar 3. “Verover mij” van diezelfde Niels Destadsbader blijft status quo op 2. Dit betekent dat Blöf feat. Geike Arnaert nu al voor de achttiende week op 1 staat!



Tekst: Nico Vanaken


Meest recente foto’s van Barbara Dex, Karen Damen, Bart Peeters, David Vandyck, Wim Soutaer, Metejoor, Niels Destadsbader, Blöf en Geike Arnaert: