.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 18

Lang geleden dat David Vandyck hier nog eens opdook.


Vijf singles vallen deze week buiten de hitlijst. Dat zijn Karen Damen met “Hoge bomen”, K3 en “Whoppa!”, “Zaterdagavond” van Sammy Moore, de “Wifi Song” van Bart Peeters en Phil Kevin met “Vroeger was ze Benny”.



Mieke vindt haar “Eerste liefde” terug op 47. 44 is voor “Draag het als een man” van Frank Vander linden, “Astronaut” van Karen Damen belandt op 43. Bijna twee jaar is het geleden dat David Vandyck nog een solohit scoorde. Het doet heel wat mensen deugd dat de sympathieke zanger weer helemaal terug is. Als op één na hoogste nieuwkomer komt hij op 37 voor de dag met “Ik leef voor jou”. Voor de allerbeste gloednieuwe single van deze week moeten we al naar 13. Daar staat namelijk Niels Destadsbader, die zich in het “Paradijs” bevindt.



Van 11 naar 10 springt Jo Vally met “Wat als ik nog van je hou”. “Samen alleen” gaat het met Metejoor van 8 naar 9. Lissa Lewis verliest twee plaatsen en belandt op 8 met “M'n eigen gang gaan”. Van 10 naar 7 gaat “Dit wonder” van Dana Winner. 4 wordt 6 voor “Kifesh” van SLM. Bart Peeters toont met zijn “Smartphone” dat hij van 7 naar 5 klimt. “Neem me bij de hand” van Wim Soutaer doet het één plaatsje beter dan vorig week en dat is nu de nummer 4. 3 blijft net als vorige week 3 voor “Ik ben van 't stroate” van Niels Destadsbader. Diezelfde Niels Destadsbader blijft status quo op 2 met “Verover mij”. Dit betekent dat Blöf feat. Geike Arnaert en “Zoutelande” nu al zestien weken op 1 prijken!



Tekst: Nico Vanaken


Meest recente foto’s van David Vandyck, Jo Vally, Metejoor, Lissa Lewis, Dana Winner, Bart Peeters, Wim Soutaer, Niels Destadsbader, Blöf en Geike Arnaert: