.
News Image

Tomas De Soete keert terug naar oude liefde

Radiostem Tomas De Soete neemt de draad weer op.


Zeven jaar geleden nam Tomas De Soete afscheid van Studio Brussel. Hij maakte de overstap naar televisie waar hij met Freek Braeckman Café Corsari presenteerde. Maar nu acht de echtgenoot van Siska Schoeters de tijd rijp om terug te keren naar zijn oude liefde…



Tomas De Soete keert terug als radiopresentator, maar dan wel op Radio 1 en niet op Studio Brussel. Studio Brussel is een afgesloten hoofdstuk voor De Soete. Daar is hij erg duidelijk in. Tomas De Soete vertelt in Het Nieuwsblad het volgende over Studio Brussel: “Ik heb er alles kunnen doen, alles mogen doen. Ik heb het daar zo tof kunnen afsluiten, Studio Brussel is veranderd, ik ben veranderd. Studio Brussel blijft een teerbeminde zender, maar ik heb er afscheid van genomen.”



Tomas De Soete is niet bang dat hij het radio maken verleerd is: “Radio maken is als fietsen: je verleert het niet zo snel.” Toch beleefde De Soete vorige maand een spannend moment. Echtgenote Siska Schoeters is momenteel één van De Madammen op Radio 2 en toen Tomas haar enkele dagen mocht vervangen was het toch even spannend om te beseffen dat er een miljoen mensen naar “De Madammen” luisteren. Maar Tomas De Soete wist meteen weer hoe leuk radio maken was. “Hoe kan het dat het al zo lang geleden is dat ik dit nog gedaan heb?” vroeg De Soete zich af na zijn korte intermezzo bij Radio 2. Het antwoord is echter simpel, bedenkt Tomas De Soete zich in Het Nieuwsblad: “ik had de voorbije zeven jaar altijd iets anders te doen.” Maar vanaf 28 april is het zover. Dan maakt Tomas De Soete zijn grote comeback op de radio.



Vanaf 28 april praat Tomas De Soete elke zondag met twee gasten over de waan van de week in zijn nieuwe programma Radio Fiskepark. Niet op zijn oude liefde Studio Brussel, maar op zijn nieuwe: Radio 1. Tomas De Soete bouwde aan een visvijver in de buurt van Dendermonde een chalet waarin hij elke week twee gasten uitnodigt. “Het programma moet rust brengen na een week waarin we allemaal overspoeld worden met prikkels.”



Tomas De Soete beseft dat hij geen miljoen luisteraars zal bereiken zoals hij even deed met De Madammen op Radio 2, maar de presentator gelooft echt wel in het concept. Niet in het minst dankzij het mooie tijdslot dat hij gekregen heeft. “Ik vind het een mooie dag, een mooi uur. Rond die tijd luisterde ik samen met mijn vader altijd naar het iconische De taalstrijd op Radio 1. Dat is toch een beetje magie.” Radio Fiskepark, vanaf 28 april elke zondag om 13 uur op Radio 1.


Bio van Tomas De Soete

Meer Over:

Tomas De Soete

Bio van Siska Schoeters en Freek Braeckman