.
Tomas De Soete
donderdag 18 april 2024

Tomas De Soete: “Het is met haar helaas niet gelukt”

Het koste hem te veel energie

De relatie tussen Tomas De Soete en Siska Schoeters was jarenlang een mooi sprookje. Maar hun liefde bleef jammer genoeg niet duren en Siska en Tomas gingen uit elkaar.

Toch blikt hij terug op een mooie tijd met Siska en weet hij ze nog altijd te respecteren. In het begin van de breuk was het eventjes moeilijk, maar gelukkig komen ze nu alweer een tijdje overeen. Voor Tomas is het belangrijk dat de liefde kan blijven duren en dat je liefde niet mag doodknijpen door ze krampachtig in stand te houden.

“Het is met de moeders van mijn kinderen helaas niet gelukt. Dat is jammer. Met Siska heb ik een heel fijne tijd gehad, we hebben twee heel mooie kinderen gekregen en ik kijk op die relatie terug met veel liefde. Maar op zeker ogenblik, toen het moeilijker werd, ben ik gaan voelen: 'Dat moét hier lukken', en dat was niet goed. Dat het koste wat kost moest blijven duren, was niet de goeie mindset om het duurzaam te maken. Want het heeft me krampachtig gemaakt en in die krampachtigheid heb ik mezelf verloren”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Liefde mag niet meer energie gaan kosten, dan je er zelf uithaalt. Dan moet je gewoon gaan toegeven dat er iets mis is.

“Want je kan wel eindeloos blijven herschikken en de dingen anders proberen aan te pakken, maar als je op een dag voelt dat je jezelf niet meer bent, hou je er beter mee op. Dat is heel zuur. En pijnlijk. En je hebt er verdriet van. Maar als je het met respect doet, wordt iedereen er misschien wel beter van.”