.
Tom Van Dyck
zondag 8 oktober 2023

Tom Van Dyck heeft zich laten ontdopen         

En daar had jij een goede reden voor

Misbruik in de kerk, we wisten dat het jammer genoeg gebeurde. In ‘Godvergeten’ krijgen de slachtoffers ook een gezicht en dat maakt het nog een heel stuk erger. Nu komt het dubbel zo hard binnen.

Het programma heeft er ondertussen voor gezorgd dat heel wat Vlamingen zich lieten ontdopen en dat is ook zo het geval bij Tom Van Dyck. Hij deed dat 5 jaar geleden al.

“Na alle rottigheid die jaren voordien was boven gekomen, wenste ik geen deel meer uit te maken van die club. Ik hoop dat het programma een katalysator is voor zoveel mogelijk mensen om zich te laten ontdopen, als signaal naar de politiek om eindelijk eens werk te maken van een echt seculiere maatschappij”, klinkt het in Dag Allemaal.

Tom groeide op in een katholiek gezin en hij was als kleine jongen jarenlang misdienaar. Hij is gelukkig van toestanden zoals die uit ‘Godvergeten’ bespaard gebleven.

“Al betekent dat natuurlijk niet dat het er niet was. Uit ‘Godvergeten’ blijkt duidelijk dat slachtoffers jarenlang zwegen over wat hen was aangedaan. Ze zullen het dus zeker niet tegen mij komen vertellen zijn.”

Bio van Tom Van Dyck