.
News Image

Straks: Tot Aan De Maan en Terug - nieuw op één

In Tot aan de maan en terug trekt Annick Ruyts vanaf zaterdag 22 december naar alle uithoeken van de wereld, op zoek naar Vlamingen in het buitenland.

In Tot aan de maan en terug trekt Annick Ruyts vanaf zaterdag 22 december naar alle uithoeken van de wereld, op zoek naar Vlamingen in het buitenland.

Op elke reis neemt ze een familielid of vriend mee van de mensen die ze gaat bezoeken, een reisgenoot die de reis zonder haar niet gemaakt zou hebben. Het weerzien met de familie en vrienden in het buitenland is telkens hartverwarmend, al is Tot de maan en terug voor de reisgenoten van Annick daarnaast ook een verwonderende en overweldigende eerste kennismaking met een ander continent. Voor Tot aan de maan en terug trekt Annick Ruyts opnieuw de wijde wereld in. Op zoek naar Vlamingen in het buitenland, in het verre buitenland deze keer. En dat doet ze niet alleen. Op elke reis neemt ze een familielid of vriend mee van de mensen die ze gaat bezoeken. Haar reisgenoten zijn mensen die nog niet veel gereisd hebben of die de reis zonder haar nooit zouden kunnen maken. Dat levert behalve erg mooie ontmoetingen ook een tweede, nieuw verhaal op. Annicks reisgezellen komen in een voor hen totaal vreemde wereld terecht. Vaak wordt het weerzien een herontdekking. Iedereen die emigreert, laat vrienden en familie achter. Sommige achterblijvers zien dat als een opportuniteit, een ideaal adresje in het buitenland om naartoe te reizen. Voor anderen, die niet de mogelijkheid of de ervaring hebben om een lange reis te maken, is het een afscheid voor lange tijd. In Tot aan de maan en terug wordt het weerzien, met Annick als reisgezel, toch mogelijk. Tot aan de maan en terug reist in negen afleveringen de wereld rond en toont in ontroerende portretten zussen, vrienden, nichtjes, vaders en zonen die een geliefde terugzien. Tegelijkertijd registreert het programma hoe er een wereld opengaat wanneer iemand voor het eerst een vreemd continent bereist. AFLEVERING 1: CHINA Zaterdag 22 december Claire is de doopmeter van Wendy, die afkomstig is uit Lembeke. Maar Wendy woont nu in China en is er getrouwd met Jef, een lid van de Naxi-minderheid. Die had ze leerde kennen toen ze gidste in de stad waar Jef woonde. Meestal wonen Jef en Wendy in een boerderij hoog in de bergen. En het is daar dat Claire samen met Annick haar metekind gaat opzoeken. Voor Claire gaat er een hele nieuwe wereld open: ze wordt verliefd op de bergen en op het mooie Naxi-volk. Maar het allerbelangrijkste vindt ze dat ze Wendy als een sterke volwassen vrouw leert kennen. Tot Aan De Maan en Terug, vanavond om 21.35 op één.