.
Céline Van Ouytsel, Yanko Beeckman, Liesa Naert, Bart De Raes, Fleur Brusselmans en Gene Thomas
maandag 28 augustus 2023

Straffe nieuwe namen bij Nostalgie, sorry Play Nostalgie

De ene verrassing na de andere.

Zeg niet langer Nostalgie, maar wel Play Nostalgie. De radiozender, die ondertussen 15 jaar bestaat, start vanaf maandag 28 augustus 2023 om 6u met een nieuwe naam: Play Nostalgie. Mediagroep Play Media breidt hiermee zijn merkenportefeuille uit met een Play-radiozender. Eerder dit jaar nam Play Media een aandeel van 20% in de radiozender. Mediahuis blijft de meerderheidsaandeelhouder met 55% van de Nostalgie-aandelen.

Rode draad bij Play Nostalgie blijft herkenbare en tijdloze muziek die iedereen, van jong tot oud, kan meezingen. Vormelijk én inhoudelijk verandert er wel het een en ander met enkele opmerkelijke nieuwe namen en programma’s.

Ervaren radiomaker Bart De Raes komt over van MNM en neemt de ochtendshow tussen 6u en 9u voor zijn rekening. Elke weekdag duikt ook een ‘Friend’ op in de studio om samen met Bart én de luisteraars ‘Team Ochtend’ te maken. Afwisselend gaat het om sportjournalist Yanko Beeckman op maandag, actrice en schrijfster Liesa Naert op dinsdag, zanger Gene Thomas op woensdag, influencer en televisiepersoonlijkheid Céline Van Ouytsel op donderdag en actrice en casting director Fleur Brusselmans op vrijdag.

Bart De Raes: “Ik heb 10 jaar voor de VRT gewerkt, eerst als DJ, daarna achter de schermen. Nu neem ik terug plaats op mijn geliefde stoel achter de microfoon. Samen met een enthousiast team de luisteraars door de ochtendspits loodsen is het mooiste wat er is. De dag begint, het nieuws is vers. Ik ben een echte ochtendmens, ik hoop van mijn vrienden dat ze mijn energie gaan aankunnen.”

Gene Thomas: "Ik heb er niet lang over moeten nadenken toen Play Nostalgie me vroeg. Rechtstreeks contact met muziekliefhebbers is sowieso mijn ding en het is heerlijk om dat ook eens vanuit de radiostudio te mogen doen. In het populaire ochtendblok dan nog. We gaan knallen!” - Gene Thomas

Verrassen over generaties heen neemt Play Nostalgie ook heel letterlijk. In de avondspits van 16u tot 19u horen we de ongekroonde koningin van de radio Leen Demaré samen met de jonge radiomaker Michaël Joossens, waarvan Leen makkelijk de moeder had kunnen zijn.

Leen Demaré: “Radio maken is mijn lang leven. Ik heb al vele watertjes doorzwommen maar Play Nostalgie voelt voor mij echt als thuiskomen: bij een radiozender die warm is, met respect voor ervaring en leeftijd, maar tezelfdertijd jeugdig en speels is. Ik ga mij helemaal smijten voor dit nieuwe avontuur en de ambities van Play Nostalgie klinken mij als muziek in de oren”
Michaël Joossens: “Leen Demaré IS gewoon radio. Voor mij dus een hele eer om met deze grande dame onze Play Nostalgie-luisteraars doorheen de avondspits te loodsen. We gaan veel van elkaar leren, zij geeft mij opvoedingstips voor mijn dochter en ik help haar de Play Nostalgie-app te

Een opvallende nieuwe naam in de Play Nostalgie-programmering is actrice Liesa Naert. Vanaf 28 augustus is ze met ‘Liesa’s Lifehacks’ elke dinsdagochtend te horen bij ‘Team Ochtend’. En vanaf eind september presenteert ze elk weekend de live zaterdagochtendshow vanuit eventlocatie Play Zuid in Antwerpen. Dat doet ze samen met jong radiotalent Larissa Roose. Larissa was het voorbije seizoen al de vaste producer en sidekick tijdens het ochtendblok en heeft van maandag t.e.m donderdag om 19u ook haar eigen muziekshow bij Play Nostalgie.

Liesa Naert: “Voor het eerst op de radio presenteren en meteen met een live publiek erbij, dat is super spannend. Iedereen is welkom om samen met mij, Larissa en onze zaterdag-gasten de show ‘mee te maken’ en het weekend vrolijk te starten.” - Liesa Naert

Op zondag praat Play Nostalgie-dj Elias Smekens met twee interessante gasten die platen aan mekaar voorstellen. Ze vertellen over de rol van muziek in hun leven en leren zo mekaar en zichzelf beter kennen. De duo’s die aan bod komen zijn soms logisch en af toe heel verrassend. Tom en Kato van The Starlings komen langs, maar ook éminence grise Jean Blaute en opkomend talent Emmy d’Arc, Céline van Ouytsel en Franky De Smet van Channel Zero, Bob Savenberg en zijn 16-jarige dochter Jade, Linde Merckpoel en Lynn Van den Broeck uit Celebrity Masterchef.

Bio van Liesa Naert

Meer Over:

Liesa Naert