.
Staf Coppens
woensdag 7 december 2016

Staf Coppens gaat undercover als Limburgse marktkramer

Staf Coppens undercover op geheime missie.

Kan je meer verkopen als je de zes richtlijnen van de marketinggoeroe Cialdini volgt? Op donderdag 8 december zoekt Staf Coppens het uit. Miljoenen verkocht Cialdini van zijn boek ‘De zes geheimen van het overtuigen’, dus hoog tijd om het ook eens op de markt uit te testen. De dorpsmarkt in Heist-op-den-Berg meer bepaald. Aan de man te brengen product: een… ananassnijder. Eerst test Staf of het handige keukengadget zichzelf verkoopt, maar daarna is het tijd voor het echte werk. Ontpopt hij zich tot de perfecte marktkramer? Zijn vermomming en Limburgse accent zijn alvast on point, nu zijn tactiek nog.

Mathias en Staf gaan ook graag in op drie prangende kijkersvragen, te beginnen met die van Lupe. Zij vraagt zich af de broers een snorkel kunnen maken die lang genoeg is om diep te kunnen duiken én vlot te kunnen ademhalen onder water. De broers trekken naar het TODI snorkel- en duikcentrum in Beringen om daar een soort duikhelm te maken van een waterkoelertank.

Veerle is in de ban van een video die circuleert op social media waarin een waaghals over een zelfgemaakte schrans naar beneden glijdt en vele tientallen meters verder zonder ongelukken in een zwembad terecht komt. Een hoax of is dit echt mogelijk? Voor dit experiment trekt Het Lichaam van Coppens naar de zandgroeve De Maere in Waasmunster, waar de brandweer van het Waasland voor assistentie en duikers zorgt, want deze try-out is niet zonder risico’s. Gelukt of niet, na de proef op de som komt het kind in de productieploeg weer naar boven en doet o.a. rekwisiteur Gert, de rechterhand van Mathias en Staf die ondertussen een vast personage is geworden in de reeks, maar al te graag mee.

Ook Nikita worstelt met een vraag: klopt het dat warm water sneller bevriest? In de winter moet ze door toedoen van de vriestemperaturen haar kippen en konijnen meerdere keren per dag water geven, en dat steekt wat tegen. Volgens haar kan warm water helpen, maar dat zorgde al voor verhitte discussies met haar man. Wie heeft het bij het rechte eind? Staf en Mathias duiken in de koelcel van de haven van Antwerpen: -60 graden moet uitsluitsel bieden.

Het Lichaam van Coppens, donderdag 8 december om 20.35 op VTM.

Download onze app voor Android of iOS