.
Snelle
dinsdag 26 december 2023

Snelle: “Lekker saai!”

Maar wel leuk

De carrière van rapper Snelle zit in de lift. Hij is pas 28 maar heeft nu al drie albums op zijn naam staan. Maar het hadden er ook vier kunnen zijn.

“Over de eerste drie platen deed ik telkens anderhalf jaar, maar het maken van m'n nieuwste album heeft best lang geduurd: 2,5 jaar. Snelle wordt wat trager, ja. Het is echt zo. Omdat je meer meemaakt, schrijf je meer, en dan duurt het wat langer”, lacht Snelle in Dag Allemaal.

Maar Snelle heeft niet te klagen van zijn carrière. Zijn populariteit is ongezien en dat vindt hij natuurlijk fantastisch. Maar hij kan zijn populariteit ook wel zelf verklaren.

“Ik zing over herkenbare, alledaagse dingen. Zoals gewoon gezellig thuis zitten, lekker comfortabel, lekker saai. (lacht) Het leven hoeft niet altijd rock-'n-roll te zijn. M'n nieuwe single 'Hoodiedate' is een superluchtig liedje, over met een hoodie aan op de bank zitten en niksdoen. Dat zijn de beste avonden. Eigenlijk is 'Achtentwintig' een doodsaai album, gemaakt voor mensen die gezellig met z'n tweeën de afwas staan te doen en een muziekje op de achtergrond willen. Niemand doet graag de afwas, maar als je het samen doet, is het best een gezellig momentje.”

Bio van Snelle

Meer Over:

Snelle