.
Snelle
zaterdag 30 december 2023

Snelle: “Ik heb het omgezet in iets positiefs”

En dat doet hij vaker

Nu de winter in het land is, hebben heel wat mensen wel vaker last van een winterdip. Snelle heeft er een nummer over gemaakt en probeert zo van een negatief woord iets positiefs te maken.

“Het woord 'winterdip' heeft iets negatiefs, maar als je er een liedje van maakt, wordt het iets positiefs. Dat is het mooie van muziek. Geweldig. Elk nadeel heeft z’n voordeel”, klinkt het in Dag Allemaal.

En dat is niet het enige wat Snelle weet om te keren naar iets positiefs. Ook van zijn hazenlip wist hij iets te maken dat in zijn voordeel kon spelen: mensen herkennen hem meteen en weten meteen: dat is Snelle!

“De negatieve ervaringen die ik erdoor heb gehad, heb ik toch kunnen omzetten in iets positiefs. Een van de belangrijkste liedjes die ik gemaakt heb, is 'Reünie', m'n doorbraak bij 't grote publiek. Het verhaal van dat nummer heb ik te danken aan mijn schisis - dat is het woord dat ik meestal gebruik. 'Hazenlip' klinkt in Nederland een beetje als een belediging. Ik weet wel dat Jan Jaap Van der Wal het wél over z'n hazenlip heeft, maar ik vind het toch wat minder chic klinken. Ik zou het fijner vinden als mensen zeggen: 'Snelle is die zanger met die schisis.'”

Bio van Snelle

Meer Over:

Snelle