You are here

Schaamt Aisha zich voor verleden?

10/02/2016 20:00-

"Ik wil niet dat daar nog over gesproken wordt"

U zag haar eerder deze week ongetwijfeld genieten van het mooie leven in de tweede aflevering van The Sky Is The Limit op VIER. Werken hebben we haar nog niet zien doen in The Sky Is The Limit maar misschien is dat toeval. Vorige week zagen we Aisha Van Zele voor het eerst in The Sky Is The Limit en organiseerde haar partner een luxueus verjaardagsfeest voor Aisha Van Zele.  De 31-jarige Aisha komt uit Sri Lanka en werd als baby geadopteerd door een Vlaams gezin. Voor heel wat mensen is Aisha trouwens een bekende iemand, al wil ze daarover blijkbaar zelf niet meer praten.

Aisha Van Zele is de vriendin van de steenrijke zakenman Philip Cracco.  Zijn vermogen is geschat op ruim 80 miljoen euro. Dat geld heeft Cracco weten te verzamelen doordat hij Accent Jobs wist op te richten. In 1995 begin hij daarmee en dat bleek een goede zet te zijn. Alles begon met het zoeken van interim krachten maar al snel werd de focus op het zoeken van kandidaten  om vaste jobs bij bedrijven in te vullen. Een schot in de roos zou later blijken.  Cracco wist in 30 jaar tijd zo'n 200 uitzendkantoren te openen. Cracco heeft maar liefst 600 mensen personeel in dienst die elke dag met Accent Jobs bezig zijn. Maar Cracco deed vorig jaar een goede investering: hij kocht het horlogemerk Rodania. Dinsdag was in The Sky Is The Limit te zien hoe Cracco de fotoshoot voor de nieuwe horloges van Rodania volgde. In het programma had ook zijn vriendin Aisha een belangrijke rol. Zij kwam naar een shopping center omdat Cracco met één van zijn zakenrelaties had afgesproken. En buitenlandse zakenrelaties zien ook wel graag mooie vrouwen.  Toegegeven, Aisha Van Zele mag er zijn.  Maar wat blijkt nu? Aisha blijkt een verleden te hebben. We moeten ongeveer tien jaar terug in de tijd om te weten te komen wat Aisha gedaan heeft.

Aisha kwam ooit op voor het Vlaams Belang van Filip Dewinter.  Nochtans was Van Zele lid van de VLD. Van Zele studeerde communicatiewetenschappen aan de Arteveldehogeschool van Gent en moest voor school een interview doen met Filip Dewinter. Aisha was zo gecharmeerd door Dewinter dat ze besloot om van de VLD naar Vlaams Belang over te stappen. Een opmerkelijke keuze want aan haar uiterlijk is duidelijk te merken dat Aisha geen Vlaamse is. Dat Aisha voor het Vlaams Belang op kwam, kwam haar duur te staan. Als studente verdiende Aisha een centje bij in een kledingzaak en een restaurant maar daar werd ze meteen aan de deur gezet toen bekend raakte dat Aisha voor het Vlaams Belang op kwam. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 werd Aisha verkozen. Van Zele kreeg in Lokeren 475 voorkeursstemmen, voldoende om rechtstreeks verkozen te worden.  Van Zele zat een jaar in de gemeenteraad van Lokeren. Maar in oktober van 2007 werd ze door Lijst Dedecker ingelijfd. Aan Het Laatste Nieuws vertelde Van Zele in 2007 dat ze het Vlaams Belang de rug toe keerde omdat het Vlaams Belang volgens haar te extremistisch was. Via Jurgen Verstrepen kwam Van Zele toen bij Lijst Dedecker terecht maar uiteindelijk ging ze als onafhankelijke zetelen.  Gazet Van Antwerpen pakte in 2010 uit met een opvallend weetje over Aisha Van Zele.

Bijna drie jaar na haar overstap naar Lijst Dedecker was Aisha Van Zele volgens Gazet Van Antwerpen niet één keer op de gemeenteraad van Lokeren aanwezig geweest…  En ook in de pers blijft het lange tijd stil rond Aisha Van Zele. Het is de Krant Van West-Vlaanderen waarin we haar naam in 2015 voor het eerst in lange tijd weer gepubliceerd zien bij een artikel over zakenman Philip Cracco.  In 2015 raakt ook bekend dat Philip Cracco te zien zal zijn in het derde seizoen van The Sky Is The Limit. En uiteraard is dan ook Aisha te zien. Aisha zou volgens Cracco het patrimonium van Cracco beheren. Dat zou ze parttime doen.  Daarnaast is Van Zele ook nog hostess als één van de bedrijven van Cracco op een buitenlandse beurs staat. Handig, want zo kan Cracco zijn partner overal mee naartoe nemen. En een betere hostess kan Philip Cracco zich niet inbeelden. Aisha en Philip Cracco zijn al een tijdje verloofd maar echte trouwplannen zijn er nog niet. Cracco benadrukte twee weken geleden in Story dat hij absoluut niet voor het programma The Sky Is The Limit wil trouwen. Maar dat hij met Aisha zal trouwen, daar bestaat geen twijfel over.  Het Nieuwsblad had het woensdag over het politieke verleden van Aisha Van Zele. Zelf beperkte Aisha zich tot een droge "Ik wil niet dat daar nog over gesproken wordt".