.
Scaletta
dinsdag 22 juni 2021

Scaletta reikt met song hand naar kids voor wie vakantie niet evident is

Een nummer voor een hartverwarmend goed doel.

Nog een dikke week week en het is zover : dan begint voor velen de ‘grote vakantie’. Geen huiswerk meer, geen school, en - voor het eerst in lang - een vakantie met wat minder coronarestricties. De min12-jarige jongens en meisjes van Scaletta, de voorbereidende groep van het Scala-koor, willen samen met hun bezielers Stijn Kolacny en Lokke Dieltiens dat moment niet zomaar laten voorbijgaan. Zij brengen een nieuwe single uit ‘Vakantie!’ , een nummer waarvan de muziek en de lyrics geschreven zijn door het trio Udo Mechels, Roel de Ruijter en Anke Verschueren.

Eind vorig jaar bracht Scaletta al een kerstspecial op één en alle regionale tv-zenders met tal van Bekende Vlamingen om kids en jongeren een hart onder de riem te steken in coronatijden. Muziek, zang en dans zien zij als een waardevolle manier om ‘feel good’ een eenieders leven te brengen. En ook net voor aanvang van de zomervakantie verbindt Scaletta een initiatief aan zijn nieuwe muzikale idee. Het uitgangspunt is dat vakantie niet voor iedereen even evident is. Vakantie is niet voor iedereen even evident. Sommigen kinderen en jongeren zitten in een moeilijke thuissituatie, anderen hebben ouders die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen waardoor vakantie vaak niet tot de mogelijkheden behoort enzovoort. En dat is voor Scaletta reden genoeg om een organisatie die zich hiervoor inzet, een handje te helpen.

Vanaf 1000 likes of meer van de nieuwe Scaletta-videoclip via de Facebookpagina of het Youtube-kanaal van ‘Scaletta Choir’, zal Scaletta een bedrag schenken aan de Akindo vzw. Waarom Akindo? Dat is een link die evident was voor Stijn Kolacny en waarvan hij hoopt dat dit in de toekomst kan uitgebreid worden naar meer gelijkaardige organisaties. Stijn Kolacny van Scala/Scaletta (rechts op de foto): “Als jonge twintiger ben ik een paar zomers als vrijwilliger gaan helpen bij Akindo vzw in Lommel. Die zomers in Lommel hebben me zonder enige twijfel mee gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben diep onder de indruk geraakt van de vakantiekampen die ze organiseerden. Ook de openheid, oprechtheid en eerlijkheid van alle kinderen uit maatschappelijk kwetsbare milieus uit heel Vlaanderen en Brussel, hebben me geraakt en zijn me tot op de dag van vandaag bijgebleven. Het feit dat Akindo ook aan kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties een fijne vakantie biedt, is goud waard. Want vakantie is niet voor iedereen evident. En voor dat goede doel spring ik samen met Scaletta graag in de bres.”

“Onze vzw wordt gedragen door een grote groep gevormde en geëngageerde vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze vakantiegangers. De kinderen (én vrijwilligers!) die hier komen, beleven Akindo als een buitengewone vakantie. Het is een unieke plaats waar je jezelf mag zijn en waar een kind weer écht kind kan zijn. Een plaats waar positieve binding voorop staat en waar ze zowel verantwoordelijkheid als vertrouwen krijgen in wie ze zijn en in wat ze doen. Akindo brengt kinderen en vrijwilligers dichter bij hun ware zelf door onbezonnen te mogen spelen, lekker te ravotten in de natuur, te smossen in de plassen en door competitie of prestatiedrang te vermijden. Akindo staat voor gedeeld plezier, humor, luchtigheid, zingen, dansen, knotsgek doen en vooral heel veel onvergetelijke jeugdherinneringen maken.”, zegt Kristien Van Camp, algemeen coördinator van Akindo.

Het is de gemeenschappelijke droom van Scaletta en Akindo om kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties zich niet enkel op Akindo-groepsvakanties of bij gelijkgezinde organisaties thuis te laten voelen, maar dat ze datzelfde gevoel kunnen ervaren in een positief verbindende en kansrijke samenleving.

De song van Scaletta is op alle streamingsdiensten beschikbaar. De videoclip vanaf 24 juni. Op 23 juni brengt Scaletta de nieuwe song voor het eerst live op de Grote Markt in Aarschot (bij de voorstelling van ‘De Zomer van Aarschot’) en op 27 juni nemen ze met het nummer deel aan de muzikale wandeling doorheen Aarschot.

Wil jij de clip niet missen? Abonneer je hier op het YouTube-kanaal van Scaletta

Bio van Scaletta

Meer Over:

Scaletta