.
News Image

Vlaamse artiesten geven samen met Scaletta kerstconcert voor heel Vlaanderen

Dit wil je niet missen.

Vanuit een feeëriek kasteel in Aarschot dat omgedoopt werd tot ‘Het Kasteel van de Kerstman’, staan Vlaamse vocale toptalenten Dana Winner, Gene Thomas, Udo en Free Souffriau klaar om op kerstdag 25 december 2020 warmte en gezelligheid in de huiskamers te brengen met een 45 minuten durende sfeervolle kerstspecial. Gekende kerstsongs en evergreens worden speciaal voor de gelegenheid in een nieuw muzikaal arrangement gegoten, begeleid door kinderkoor Scaletta, onder leiding van Stijn Kolacny en Lokke Dieltiens. Gene Thomas praat de special aan elkaar, de artiesten delen tussendoor hun kerstgevoelens met de kijker en Scaletta brengt uiteraard ook choreo’s bij de gebrachte nummers. Het resultaat is een niet te missen muzikaal kerstmoment waarvan iedereen vanuit zijn kerstbubbel kan meegenieten en -zingen.

Dana Winner, Udo, Gene Thomas en Free Souffriau hoeven geen introductie meer. In niet-coronatijden zouden ze maar al te graag kerstconcerten geven, maar in 2020 is dat niet aan de orde. Dus stemden ze volmondig toe om mee te werken aan “Jingle All The Way”, dat uiteraard volledig corona-proof werd opgenomen.

Udo : “Wat een verademing om opnieuw te kunnen doen wat ik het liefste doe : schrijven en zingen. Het me ook veel deugd om fijne collega’s zoals Dana, Gene en Free terug te zien. Ondanks de strenge coronamaatregelen hebben we ons geamuseerd : getuige de slappe lach tijdens de laatste opname. Die heeft me zoveel positieve energie gegeven dat ik probleemloos de feestdagen doorkom.” En ook voor Gene die naast nummers zingen ook de hosting op zich neemt, is deze special een zeer aangenaam project : “Het doet zoveel deugd om nog eens ‘buiten’ te mogen en des te meer op in dergelijke omstandigheden muziek te mogen maken en collega-artiesten te mogen interviewen… prachtig kasteel, magnifieke stemmen en dé ultieme kerstsfeer.”, zegt hij.

De min12-jarige jongens en meisjes van Scaletta, de voorbereidende groep van het Scala-koor, vormen de rode draad doorheen deze muziekspecial. Dana Winner : “Voor mij was deze muziekspecial een geweldige openbaring om dit met de kinderen van Scaletta te kunnen doen. Ik heb mijn nummers zelfs bewust gekozen in functie van hen. Zeker ‘Do Re Mi’… dat is zo’n klassieker en dat te mogen brengen samen met de Scaletta-kids! Ik voelde me op de set gewoon even middenin ‘The Sound Of Music’!”

Scaletta brengt trouwens ook een compleet nieuw kerstnummer in tv-special : de song ‘Dat is Kerstmis’ is geschreven door Udo en Roel De Ruijter. Stijn Kolacny : “Deze song is er niet zomaar gekomen, maar wel met een heel speciale ‘missie’, zeg maar… We beleven dit jaar een ongewone kerst door het coronavirus en media staan bol van de berichten dat jongeren het door gebrek aan sociaal contact en home schooling moeilijker hebben dan ooit. Bovendien is het op het thuisfront niet voor alle jongeren even ‘doenbaar’ in deze coronatijden: spanningen, werkloze ouders, afgesloten van vrienden en familie, …Wel, laat dat nu precies de reden zijn waarom deze kerstsong er kwam : jongeren (de min12-jarigen van Scaletta) die andere jongeren een hart onder de riem steken met als kernboodschap : een gevoel van samenhorigheid – zelfs op afstand – is dit jaar belangrijker dan chique cadeaus…”

Songwriter Udo : “Mijn hart maakte een vreugdesprongetje toen ik de jongens en meisjes van Scaletta de videoclip zag opnemen van het lied dat ik voor hen schreef.”

De special wordt uitgezonden op kerstdag 25 december 2020 :
- op één in de namiddag om 17u15
- vanaf 18u op regionale zenders Ment TV, TV +, RTV, TVL, TV Oost, ATV, Ring TV, ROB TV

Bio van Scaletta, Udo, Gene Thomas, Dana Winner en Free Souffriau