.
Christoff in Vrede op Aarde
vrijdag 6 december 2019

Christoff is klaar voor 17 kerstconcerten

Deze zijn verspreid over 15 Vlaamse kerken.


Na Sinterklaas is het stilaan uitkijken naar Kerstmis en dat is voor Christoff niet anders. Voor het tiende jaar op rij trekt hij langs een aantal Vlaamse kerken voor zijn kerstconcerten, die starten op 13 december. De zanger zal telkens in totaal zo'n 27 nummers brengen. Aan Het Laatste Nieuws zegt Christoff dat hij geen traditionele kerstliedjes zal brengen, omdat de mensen het daar op den duur wat mee gehad zullen hebben. Hij brengt tijdens deze tour vooral eigen nummers die hij ophangt aan een boodschap. Dat wordt ongetwijfeld het grootste succes van deze kersttour. Hierbij gaat de sympathieke zanger geen enkel onderwerp uit de weg. Liedjes over de dood, mensen verliezen, echtscheidingen, geen enkele boodschap gaat Christoff uit de weg. Naar eigen zeggen blijven de verhalen en boodschappen wel positief.



Bij die 17 concerten zullen telkens tussen de 800 en 1000 mensen aanwezig zijn. In totaal werden er al meer dan tienduizend tickets verkocht. Elk concert wordt aan een goed doel gekoppeld. Zo zullen er in de Basiliek van Koekelberg 200 minderbedeelde mensen zijn voor een gratis concert met soep.



Het Vredeslicht, een kaars die Christoff liet overkomen vanuit Bethlehem zal er, samen met het kinderkoor Scaletta iedere keer weer bij zijn. Zus Lindsay maakt bij 10 van de 17 concerten haar opwachting. Zij zal in die periode wat extra aandacht schenken aan dochtertje Lisa-Marie (Christoff's petekind), die binnenkort twee jaar wordt. Vandaar dat ze er niet meer elke keer bij is.



Nu Christoff is teruggekeerd uit Spanje, zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Tickets voor de kerstconcerten zijn te koop via kerstmismetchristoff.be.



(Nico Vanaken)