.
News Image

Roddels in Het Cordon

Maandag loopt de spanning op in Het Cordon...
“NeoTyline, enkel de megarijken mogen genezen”, kopte de nieuwe website Son of the Horseman. Staatsveiligheid vermoedt dat de vroegere ‘Horseman’ Gryspeerts (Koen De Sutter) hier opnieuw achter zit. Regeringsambtenaar Lommers (Mieke De Groote) vreest dat de gedreven journalist - op zoek naar zijn grote doorbraak - op de hoogte is van haar doofpotoperatie en laat hem oppakken.

Wat noch zij, noch Gryspeerts echter weten, is dat Tyls verpleegster Cynthia (Katelijne Verbeke) en haar hackende zoon dit schokkende nieuws wereldkundig hebben gemaakt. Lommers kan niet anders dan reageren: het nieuws over een levensreddend en exclusief medicijn is een zieke grap van een blogger zonder geweten. Maar uiteraard bestaat het wel. Meer nog: dokter Cannaerts die zijn dosis heeft opgeëist en in ruil zijn mond wil houden, voelt dat het wondermiddel werkt. Volgend probleem: voor zijn omgeving verborgen houden dat hij niet langer doodziek is.

Michaël Pas kruipt in de rol van Gryspeerts’ hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen. Een van zijn journalisten is opgepakt omdat hij iets op het spoor was bij de overheid wat niet koosjer was: zijn kans om zijn journalist op te voeren als martelaar van de persvrijheid en zo eeuwige faam te verwerven.

Ondertussen heeft Jana (Liesa Van der Aa) de oorlog verklaard aan de corrupte inspecteur Nald (Sven De Ridder) die de naam van haar vermoorde vriend Lex heeft besmeurd. Zij zal niet slapen zonder eerherstel, zelfs niet nu haar leven op het spel staat.

Cordon, maandag 31 oktober om 21.45 op VTM.