.
Maarten Vancoillie
donderdag 4 september 2014

Q-dj Maarten Vancoillie geblinddoekt

Sven Ornelis doet Maarten Vancoillie al meteen iets aan...


Sven Ornelis doet Maarten Vancoillie al meteen iets aan...

Vanmorgen belden Sven Ornelis en Maarten Vancoillie op Q-music met Staf en Mathias Coppens, omdat vanavond Het Lichaam Van Coppens weer van start gaat op VTM. Staf Coppens en Mathias zorgen een heel seizoen lang weer voor een aantal uitdagingen. Maarten is heel jaloers op hun programma. Het lijkt hem zo cool om je lichaam ten dienste van de wetenschap te stellen en allerlei proeven te ondergaan.

Daarom deed Sven een voorstel en een oproep. Voor één dag moet Maarten Vancoillie, de nieuwe ochtend-dj van Q-music, z’n lichaam ter beschikking stellen. Maar welke test moest hij ondergaan? De Q-luisteraars konden suggesties doen, en die kwamen massaal binnen.

Van 'zich wentelen in brandnetels', en dan checken of urine de pijn verzacht, tot zelfs een vrouw van 54 die suggereerde dat ze Maarten z’n lichaam wel eens 14 uur ter beschikking wou hebben voor privédoeleinden. Maar daar ging Maarten liever niet op in.De ultieme uitdaging kwam er na een telefoontje van de 25-jarige Joëlle Feijen. Joëlle is volledig blind en vond dat Maarten misschien ook maar eens 24 uur moet proberen te overleven zonder iets te zien. Ze vertelde dat het voor ziende mensen waarschijnlijk heel moeilijk is om te begrijpen hoe moeilijk het wel is om blind te zijn. Op de koop toe wil ze aandacht voor de problematiek van blindengeleidehonden.Maarten wil die uitdaging aangaan. Van iets voor negen uur deze ochtend tot iets voor negen morgenvroeg gaat hij compleet geblinddoekt door het leven. Dat zal niet evident zijn, want z’n agenda zit vandaag bomvol.Of al die plannen kunnen doorgaan, hoor je de hele dag op Q-music. Om zeker te zijn dat Maarten niet vals speelt (en ook niet in z'n eigen ongeluk loopt) gaat Q-collega Chris mee op pad om de hele dag het doen en laten van Maarten te filmen. Morgenvroeg iets voor negen mag Maarten de blinddoek afnemen en kan hij aan de blinde Joëlle in de Q-studio vertellen hoe het voelde om een dag helemaal blind te zijn.Ornelis en Vancoillie, elke ochtend van 6 tot 9 op Q-music.

Bio van Maarten Vancoillie

Meer Over:

Maarten Vancoillie