.
News Image

Piv Huvluv volgende week in Tinnenpot Gent

Show voor het goede doel.


In het kader van haar fondsenwerving t.v.v. diverse kinderorganisaties inviteert serviceclub Kiwanis Gent-Artevelde op 8 juni stand-up comedian Piv Huvluv met zijn nieuwste show ‘Zijn er nog vragen?’ in Tinnenpot, Gent.



Piv Huvluv viert dit seizoen 20 jaar carrière. En al 20 jaar maakt hij de Vlaamse podia onveilig met zijn eigen draai die hij geeft aan alledaagse observaties, veelal uit zijn jeugd, die hij fileert met de precisie en het gemak van de grootmeesters in het genre. Dit gekoppeld aan zijn onafscheidelijk platenspelertje en zijn uitgebreide collectie vinyl die haast in elk van zijn shows opduikt. In ‘Zijn er nog vragen?’ beantwoordt Piv voor eens en voor altijd op heel eigen wijze alle vragen die op hem werden en worden afgevuurd na optredens. Naast zijn gebruikelijke platenspeler (de liedjes in je hoofd krijg je er gratis bovenop) brengt Piv dit keer ook een multifunctionele constructie mee om de actie te verplaatsen en beeldmateriaal uit te vergroten.



Heeft Oostendenaar Piv Huvluv ook iets met Gent? Jawel hoor, al zijn nieuwe shows worden d’office voor het eerst getry-out tijdens de Gentse Feesten in Tinnenpot. De herkenbaarheid van zijn humor zorgt alvast voor een onweerstaanbare meerwaarde. Zijn West-Vlaams-Gentse collega-comedian Wouter Deprez zag Zijn er nog vragen? al eerder en postte spontaan een bericht op zijn Facebookpagina: “Het is een zeer grappige show, met Piv in al zijn naturelle geestigheid. Omdat ik u evenveel plezier toewens als ikzelf had: ga maar eens kijken!”. Een recensent van De Standaard noemde hem enkele jaren geleden al ‘de meest authentieke Vlaamse comedian’.



Piv Huvluv (pseudoniem voor Jan Cattrysse) is niet de man die veel in TV-shows opduikt of zich als BV out. Toch heeft hij jaar na jaar gestaag zieltjes gewonnen en stap na stap een stevige live-reputatie en een aantal unieke referenties opgebouwd. Zo behoorde hij, na het behalen van de finale van Humo’s Comedy Cup in 1998, tot de eerste lichting stand up comedians (Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans) die het genre in Vlaanderen introduceerde met het comedy collectief ‘Bonjour Micro’; hij is de enige comedian die in elk TV-seizoen van Comedy Casino (canvas) opdook; hij is de enige stand up comedian die ononderbroken en elk jaar in de culturele centra tourt; hij is de enige comedian die zowel shows brengt voor een volwassen publiek als voor kinderen vanaf 8 jaar; hij is de enige die een dubbele DVD (via PIAS) op zijn naam heeft staan. Meer info op http://pivhuvluv.be/bio.



Praktisch: Zijn er nog vragen? van Piv Huvluv, op vrijdag 8 juni om 20u in Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent. Toegang 20€. Wie het optreden aansluitend wil laten volgen door een Breugelmaal betaalt 32€. Organisatie: Kiwanis Gent-Artevelde. Tickets kunnen gereserveerd worden via de Piv Huvluv-link op de homepage van www.gent-artevelde.be (Kiwanis) of ter plaatse op 8 juni aan de ingang.


Bio van Piv Huvluv

Meer Over:

Piv Huvluv