.
Pieter Timmers
vrijdag 13 mei 2022

Pieter Timmers kiest een nieuwe carrièrewending

Hij is er helemaal klaar voor

Jarenlang was Pieter Timmers één van de strafste zwemmers van ons land. Maar diep vanbinnen schuilde nog een andere roeping in Timmers. Pieter wilde heel graag hulpverlener worden.

Zo gezegd, zo gedaan moet Timmers gedacht hebben en hij ging volledig voor het diploma van hulpverlener. In juli start hij met zijn nieuwe job.

“Ik wil iets betekenen voor de mensen. Het zal een job worden met veel afwisseling en adrenaline, eentje waarbij je niet weet wat de dag zal brengen”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Pieter zal in het UZ Leuven de zwaardere oproepen verzorgen, degene waarbij naast hijzelf ook een spoedverpleegkundige aan boord zal zijn van de ambulance.

Van zwemmen naar hulpverlener, het is een enorme carrièreswitch. Maar Timmers is klaar voor het nieuwe hoofdstuk in zijn leven. Pieter nam vroeger dan verwacht afscheid van het zwemmen, dankzij corona en was lange tijd zoekende wat hij nu precies wou doen.

“Ik ben opgeleid om werfleider te worden. Ik heb een professionele bachelor in de bouw. Maar tijdens mijn stages zag ik dat die job veel stress oplevert. Dat ambieer ik niet. In de hulpverlening ga ik wel mijn ei kwijt kunnen?”