.
Pieter Timmers en Elle De Leeuw
donderdag 2 december 2021

Pieter Timmers binnenkort op televisie: “waar ben ik aan begonnen?”

Dit keer gaat hij niet zwemmen

Voor heel wat mensen is Pieter Timmers een ietwat onbekend persoon. Toch is hij één van de strafste sporters van ons land. In 2020 zwom Pieter zijn laatste wedstrijd en sindsdien is hij nooit meer in een zwembad geweest. Nu waagt hij zich voor het eerst aan een andere sport, dansen. Hij is één van de 8 kandidaten voor ‘Dancing With The Stars’.

Door het vele zwemmen in chloor heeft Pieter er niet alleen een olympische zilveren medaille aan over gehouden, maar ook inspanningsastma. En dat heeft niet echt een voordeel tijdens het dansen. “Ik ben daardoor heel snel buiten adem. Bovendien is dit voor mij vooral een mentale kwestie. Dansen is totaal niet in mijn comfortzone. Ik kan niet dansen en ik heb geen gevoel voor ritme”, lacht Timmers in Gazet van Antwerpen.

Anderhalve maand zijn de kandidaten bezig met trainen en Pieter bekent dat hij het zwaar onderschat heeft. “Ik heb al meer dan één keer gedacht: ‘waar ben ik aan begonnen?'. Soms probeer ik van die simpele pasjes die er maar niet in gaan. Maar als het wel lukt, dan vlieg je er samen door, dan is het wel kicken.”