.
News Image

Pianiste/modeontwerpster Tylaine Van den Broeck opent showroom

Maison Tylaine brengt een vleugje glamour naar shop in Heist op den Berg.


De Heistse pianiste en modeontwerpster Tylaine Van den Broeck opent op 16 december haar eigen winkel in de Bergstraat van Heist-op-den-Berg. ‘Ik breng een vleugje glamour voor elke vrouw’, zegt Tylaine.



In 2011 richtte creatieve duizendpoot Tylaine Maison Tylaine op, nadat ze een jaar eerder deelnam aan het VTM-programma ‘De designers’ en doorstootte tot bij de twaalf laureaten. Sindsdien presenteert ze jaarlijks één collectie. Onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen en Maxine Michiels showden haar kledij. Elke Taelman showde de recentste collectie. ‘Ik startte met mode en ontwerpen omdat ik op zoek was naar geschikte podiumoutfits’, vertelt Tylaine. ‘Na privélessen naaien en een opleiding in avondschool behaalde ik het diploma modeontwerpster, intussen zo’n tien jaar geleden.’ Haar vrouwelijke, kleurrijke creaties werden verdeeld via een aantal winkels en onlineshops. ‘Klanten zochten me ook thuis op, in m’n atelier. Met de opening van een showroom/atelier in de Bergstraat, hoop ik bereikbaarder te zijn en klanten meer comfort aan te bieden. Zij moeten niet meer naar Leuven of Mechelen. Mijn collecties zullen exclusief hier in Heist te verkrijgen zijn, en via mijn webshop.’ Tylaine’s feestcollectie is de eerste die de rekken vult. In de gekende Maison Tylaine-stijl: vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd. ‘Glamour voor elke vrouw. Op gebied van prijs/kwaliteit wil ik toegankelijk zijn.’



Na bijna tien jaar vond Tylaine de tijd rijp om klanten niet langer thuis te ontvangen. ‘Bovendien merk je ook dat mensen jouw kleren willen passen. Dat gaat natuurlijk niet via een webshop, waardoor klanten ook pakjes terugstuurden. In de showroom zal je in alle rust kunnen passen. Van sommige ontwerpen heb ik meerdere exemplaren, maar er zijn ook unieke stuks of – indien gewenst - ontwerpen volledig op maat. In Parijs vind je heel wat designers zoals ik.’ Haar kledij zal je exclusief in Heist kunnen kopen, al zeker tot 2020. Net zoals andere recent geopende winkels (De Banier, Toekan, Brood & Bloemen… ) geeft de zaak bovendien extra cachet aan Heist en haar bekende winkelstraat. ‘Er hoeft niet in elk winkelpand een grote , bekende keten te huizen. Dit soort kleinschaligere winkels geven Heist meer eigenheid.’

‘Maison Tylaine’ zal geopend zijn op donderdag en vrijdag van 10 tot 18 uur, ’s maandags op afspraak. Vanaf 16 december is de winkel open.



Muziek blijft Tylaine’s bezigheid nummer één. Sinds 1995 is Tylaine verbonden aan de Heistse academie muziek, woord & dans. ‘Als klassiek geschoolde pianiste geef ik er pianoles en ensemble.’ Buiten de lessen om, is ze al meer dan 20 jaar actief als professionele pianiste. Haar recent solo-album ‘Tra cielo e terra’ doet het goed en wordt gedraaid op Klara. ‘Met dit project én nieuw solowerk sta ik op 15 februari volgend jaar in de AB-club.’ Vijftien jaar lang maakte ze deel uit van het ‘Golden Symphonic Orchestra’ dat met Helmut Lotti de wereld rondtrok. ‘Dat was een ongelooflijk toffe periode. We zijn op plaatsen geweest en hebben mensen ontmoet waar je normaal, ook als muzikant, enkel maar kan van dromen: ik denk aan Hugh Grant, Salma Hayek of Dustin Hoffman. Elton John heb ik de hand geschud.’. Aan de andere kant van het muzikale spectrum beroert ze al meer dan twaalf jaar de toetsen bij Praga Khan. ‘Ook als muzikant is het belangrijk niet te vervallen in typecasting. Hoewel het twee totaal verschillende dingen lijken, doe ik hetzelfde: ik vertel mijn verhaal. Daarbij ben ik zowel de rockchick als de klassieke muzikante.’ Om dat verhaal af te sluiten : ook Udo, Erik Van Neygen en Sanne deden beroep op Tylaine.



Maison Tylaine

Bergstraat 166

2220 Heist op den Berg

Open : do & vrij van 10-18 uur. Maandag: op afspraak.

www.maisontylaine.com