.
News Image

Creatieve duizendpoot Tylaine Van den Broeck brengt album Mermaid Magic uit

Volg haar cd-voorstelling online.

Muzikante Tylaine Van den Broeck is terug met een betoverend mooi album 'Mermaid Magic'. Tylaine Van den Broeck is een klassiek geschoolde pianiste en actrice, die studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Maar vooral: een creatieve duizendpoot.

Ze is vooral bekend als de vaste pianiste (sinds 1998) van Helmut Lotti. Tylaine nam ook deel aan het VTM-programma 'De Designers' en als actrice was ze te zien in vele tv programma's. Muziek blijft Tylaine’s bezigheid nummer één. Sinds 1995 is Tylaine verbonden aan de Heistse academie waar ze pianoles en ensemble geeft.

In 2018 bracht de Heistse pianiste en componiste haar debuutalbum met postklassieke composities uit 'Tra cielo e terra'. Dit album kreeg de nodige aandacht op Klara en werd live voorgesteld in een uitverkochte AB-club. Twee jaar geleden lanceerde ze haar eigen kledinglijn. In de gekende Maison Tylaine-stijl: vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd.

Naast pianistieke, orchestrale en instrumentale composities laat Tylaine zich op haar nieuwste album 'Mermaid Magic' af en toe begeleiden door cello en viool en er is nog een opmerkelijke samenwerking nl. met belpopicoon Maurice Engelen. De frontman van Praga Khan maakte een adaptatie van het instrumentale nummer 'A mermaid has no tears' en maakte er een tekst en melodielijn op. Dit werd het nummer 'Change your mind' - de bonustrack op het album.Tylaine werkt al meer dan 12 jaar nauw samen met Maurice Engelen, als keyboardspeler in zijn band Praga Khan.

Maandag 30 november zal Tylaine haar nieuwe album live voorstellen. Vanuit CC Zwaneberg wordt ze aan haar piano begeleid door haar vaste celliste Joyce Kuipers & violiste Rebecca Smit. Deze live-stream wordt verzorgd door Artists Unlimited. AU! is een platform waar artiesten hun eigen livestream concert kunnen opzetten met kaartverkoop. De streams zijn een extra bron van inkomsten voor de artiest en het hele publiek zit op de eerste rij.

Volgend jaar, op 15 oktober 2021, mag Tylaine dan haar album voor 'echt' voorstellen in haar hometown. Mét publiek deze keer.

Koop hier deze release