.
Tylaine Van den Broeck, Zohra
dinsdag 10 oktober 2023

Zohra is het gezicht van nieuwe collectie Maison Tylaine

Zohra op de catwalk.

De Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck lanceert begin februari haar veertiende lente- en zomercollectie. ‘Indian summer vibes heet de collectie, en ik ben ongelooflijk verheugd dat Zohra het gezicht wou zijn’, vertelt Tylaine.

Maison Tylaine startte nadat Tylaine in 2010 deelnam aan het VTM-programma ‘De designers’ en doorstootte tot bij de twaalf laureaten. Sindsdien waren onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen, Femke Herygers, Elke Taelman en Maxine Michiels al eens het gezicht van Tylaine’s collecties. ‘Mijn ontwerpen zijn op en top vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd’, zegt Tylaine. ‘Net daarom ben ik ook zo blij met Zohra. Ik leerde haar kennen tijdens de afscheidstournee van Praga Khan, waar we samen op ’t podium stonden. Zij is een prachtige creatieve powervrouw met een krachtige uitstraling.’

De collectie wordt gelanceerd op 13 februari, met een modeshow in The Box in Turnhout. ‘Ik zal een twaalftal silhouetten showen. Aan de modeshow koppel ik een pop-upshop op dezelfde locatie. Die blijft een week open.’ Kaarten voor de modeshow zijn hier te koop.
‘Er volgen uiteraard nog collecties, en wie weet een collaboratie met een groter merk.’

Deze maand worden alvast Belgische modemerken in de kijker gezet tijdens de vijfde Week van de Belgische mode, een initiatief van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en Creamoda, de Belgische modefederatie voor merken en producenten. Zo’n 1.000 modewinkels zetten maar liefst 100 Belgische modemerken in de kijker. Ook Maison Tylaine neemt deel.

Muziek blijft Tylaine’s hoofdbezigheid. Zo doceert ze sinds 1995 piano aan de Heistse academie en is ze al meer dan 25 jaar professionele pianiste. Tylaine’s solowerk is postklassieke muziek, een genre dat aan een gestage opmars bezig is. ‘Er is een nieuw album op komst, met bewerkte pianoklanken.’

Bio van Zohra en Tylaine Van den Broeck