.
Phara de Aguirre
donderdag 23 februari 2017

Phara de Aguirre gaat De Zevende Dag presenteren

Grote verschuivingen bij VRT Nieuwsdienst.


Tim Pauwels, presentator van De zevende dag, wordt half april ombudsman van de VRT Nieuwsdienst. Ihsane Chioua Lekhli zal het programma tot aan de zomer presenteren samen met Marc Van De Looverbosch. Daarna gaat Ihsane aan de slag bij Het Journaal, waar ze zich zal toeleggen op het maken van reportages. In het najaar krijgt De zevende dag met Phara de Aguirre en Xavier Taveirne een compleet nieuw presentatie-duo.



Tim Pauwels: “Ombudsman worden voor de nieuwsdienst is een hele eer. Ik heb tot nu toe altijd ‘ja’ geantwoord wanneer de VRT mij iets vroeg en ik wil er met volle goesting aan beginnen.”

Tim blijft De zevende dag tot de paasvakantie presenteren samen met Ihsane.

“In april moet duidelijk zijn hoe de ombudsman in de praktijk gaat werken. Nu concentreer ik me nog op mijn laatste uitzendingen van De zevende Dag.”



Tot aan de zomer krijgt Ihsane het gezelschap van Marc Van De Looverbosch om gasten te ontvangen en debatten te modereren bij De zevende dag, dat op een trouw publiek kan rekenen en de kijkcijfers dit seizoen zag stijgen. Marc, die momenteel veel lof oogst met zijn documentairereeks Wissel van de macht, was enkele jaren geleden al gastpresentator van het programma.

Ihsane Chioua Lekhli: “Het is ondertussen mijn vierde seizoen bij De zevende dag, en ik ben blij dat ik, na samen te hebben gewerkt met Ivan De Vadder en Tim Pauwels, dit seizoen mag afsluiten samen met Marc Van De Looverbosch. Na vier jaar in de studio ben ik zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging, en ik kijk er naar uit om na de zomer voltijds aan de slag te gaan bij Het Journaal, waar ik af en toe al bijsprong, maar nu voluit voor wil gaan.”



Marc Van De Looverbosch: Ik was blij verrast toen de VRT me vroeg voor de 7de dag. Het voelt als terugkeren naar vertrouwd terrein. Met de hulp van een straffe madame als Ihsane zal het zeker lukken om het seizoen mooi af te sluiten.

In september maakt een volledig nieuw presentatie-duo z’n opwachting bij De zevende dag, Phara de Aguirre en Xavier Taveirne. Phara is in Vlaanderen alom gekend als presentatrice, interviewster en reportagemaakster bij Terzake, Phara, Panorama, Koppen, Pano en eigen documentaire-reeksen zoals Weg Van België. Xavier Taveirne legde sinds 2009 gasten het vuur aan de schenen bij De ochtend en De wereld vandaag op Radio 1. Met De zevende dag pikt hij de draad met televisiewerk op.



Phara de Aguirre: “Vragen stellen en luisteren, dat is voor mij de basis van goede journalistiek. Ik heb dat de voorbije jaren gedaan op alle mogelijke plaatsen en tijdstippen om reportages te maken. Dat de nieuwe hoofdredactie me weer live in de studio wil zien interviewen, was fijn om horen.”

Xavier Taveirne: “Begin dit jaar nam ik afscheid van Radio 1. Ik heb de mensen daar jaren wakker gemaakt tijdens De Ochtend en nu mag ik een beetje hetzelfde doen bij De zevende dag. Ik ben heel blij dat ik samen met de ervaring van Phara de nieuwsweek op gang kan trekken en dieper ingaan op wat er leeft. Zondag is trouwens een prachtige dag om te werken. Heel veel zin om het medium televisie verder te ontdekken.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Ivan De Vadder en Tim Pauwels