.
Peter Van de Veire
woensdag 23 november 2022

Peter Van de Veire over Eurosong: “Iedereen heeft de kans gekregen”

Er doen niet veel grote namen mee

Vlaanderen was massaal erg enthousiast dat er terug een heuse liveshow kwam voor het kiezen van het ideale Eurosong nummer dat volgend jaar ons land zou gaan vertegenwoordigen op het grote liedjesfestival.

Maar dat enthousiasme werd al heel snel getemperd toen de 7 kandidaten bekend raakten. Slechts 2 echt bekende namen en dan een heleboel onbekende artiesten.

Natuurlijk kunnen die onbekendere artiesten een steengoed nummer hebben en een straffe act. Maar aan de reacties van Vlaanderen te horen hadden zij toch gehoopt op namen als Natalia, Camille, Metejoor en Regi.

Nochtans zijn er enkele grote namen die zich hadden ingeschreven, waaronder Luka Cruysberghs. Zij is één van de enige die ervoor lijkt uit te komen dat ze heeft deelgenomen maar niet goed genoeg is bevonden.

“Dat van die grote namen is een eigen leven gaan leiden. Het Songfestival is sowieso de Olympische Spelen van de muziek, en ik ben blij dat ‘Eurosong’ nog altijd een zaak van staatsbelang blijkt te zijn. We willen goed scoren en dus hebben we een brede bevraging gedaan. Op die manier heeft iedereen – ook de grote namen – de kans gekregen om een song in te dienen”, verklaart Peter Van de Veire in Dag Allemaal.