.
Paul Michiels
vrijdag 26 november 2021

Paul Michiels had het moeilijk: “ik moest iets om handen hebben”

Gelukkig was er Jan Leyers

Toen heel het land op slot ging, zat ook zanger Paul Michiels noodgedwongen thuis. Hij kon van de ene dag op de ander geen muziek meer gaan spelen en ook de optredens met Soulsister werden afgelast. Voor Paul, die ondertussen 73 is geworden, geen gemakkelijker periode.

“Tijdens die lockdown heb ik echt afgezien: ik moet iets om handen hebben en alles ging op slot. Ik liep thuis de muren op. Ik ben een podiummens, en plots vielen alle optredens weg. 'Thuis' vond ik geen rust, ook al ging ik vaak wandelen. Gelukkig kon ik elke week naar Jan Leyers rijden om bij hem thuis samen aan nieuwe liedjes te werken. Dat was een verademing”, getuigt hij in Story.

Rik Torfs, waarmee hij het dubbelinterview doet in Story, kan erover mee spreken. “Het probleem voor velen was dat alle andere dagen enorm op elkaar leken. Ik ben ook veel gaan wandelen en dan zie je de natuur van dag tot dag veranderen. In mijn agenda werd alles geschrapt, maar ik heb twee boeken geschreven. Ik ben ook veel selectiever geworden in het aannemen van opdrachten zoals lezingen. Ik heb eigenlijk niet zo veel last gehad van corona, ook omdat ik online les heb kunnen blijven geven.”

Download onze app voor iOS of Android