.
Paul Michiels
woensdag 1 december 2021

Paul Michiels blikt terug: “Ik heb mij er kunnen vormen tot wie ik nu ben”

Hij zet zich actief in voor de gemeente

Rik Torfs is 65; Paul Michiels 73, de twee waren buurjongetjes toen ze jong waren, maar door het leeftijdsverschil zijn de twee nooit echt vrienden geworden. Naarmate ze ouder werden zijn de twee altijd van elkaar blijven volgen waarmee ze bezig waren.

“We hebben dan wel alle twee compleet andere wegen gevolgd, soms kruisten onze wegen elkaar. Het terechte succes van Paul mogen meemaken was altijd fijn”, zegt Rik Torfs in Story. En Paul kan dat alleen maar beamen. “Ik ben altijd blijven volgen wat Rik deed. Dat was niet zo moeilijk, want hij kwam geregeld in de media en op televisie. Wij zijn ook allebei ridders in de Orde van de Zwaan.”

De mannen zijn soms zo gelijkend, maar ook zo verschillend. Daar waar Rik niet zo actief was in het dorpsleven, daar zet Paul zich actief in om mensen te helpen. Zo helpt hij mee aan het G-muziekproject sinds 2013 en maakte hij ooit een singletje in het lokale dialect. “De opbrengst ging naar het plaatselijke OCMW – om mijn verbondenheid met de gemeente te benadrukken, ook al woon ik hier niet meer. Het was een blijk van erkentelijkheid, want ik heb me in deze gemeenschap helemaal kunnen vormen.”

Download onze app voor iOS of Android