You are here

Opvallende opmerking van Luc Appermont geknipt uit 30 jaar VTM-show

12/02/2019 12:00-

Welke "schunnige" opmerking van Luc Appermont werd geknipt uit de show

Luc Appermont mocht de verjaardagshow rond 30 jaar VTM presenteren en blikt ondanks dat hij door de commerciële zender in 2006 aan de kant werd geschoven positief terug op zijn tijd bij VTM. Vooral de periode met Mike Verdrengh en Guido Depraetere zal hij nooit vergeten.

Guido Depraetere wilde Luc Appermont die voort de VRT werkte graag naar VTM lokken en deed daarvoor beroep op Lucs partner Bart Kaëll die toen al bij VTM de Mini Playbackshow presenteerde. Maar Bart Kaëll was duidelijk in zijn antwoord aan Guido: “Dat gaat Luc nooit doen. Luc is daar veel te honkvast voor,” maar Guido bleef aandringen. Uiteindelijk vertelde Bart Kaëll aan zijn partner Luc Appermont dat VTM met hem wilde praten. En Luc was tegen alle verwachtingen in meteen laaiend enthousiast.

“Dat gesprek kwam eigenlijk op een goed moment,” vertelt Luc Appermont in Dag Allemaal. De presentator was pas veertig geworden en had na twee seizoenen van “Sterrenwacht” weinig nieuwe vooruitzichten bij de VRT. En het voorstel dat Mike en Guido hem deden was meteen veelbelovend. “Mike stelde mij meteen twéé programma’s voor,” herinnert Luc zich over dat eerste gesprek. Waagstuk en een eigen talkshow ‘Luc’. Een geweldig vooruitzicht, maar toch had Luc het ook moeilijk afscheid te nemen van de toenmalige BRT.

Als “trouwe hond” had Luc het vooral moeilijk de confrontatie aan te gaan. Met een klein hartje trok hij uiteindelijk naar grote baas Cas Goossens en die had onmiddellijk begrip voor zijn situatie en vertelde dat de deur altijd open zou staan. En Luc had natuurlijk nog een andere reden om op het aanbod van VTM in te gaan…

Het was natuurlijk leuk dat ook zijn levenspartner Bart Kaëll al bij de zender werkte. Bovendien was Bart laaiend enthousiast over hoe het er in Vilvoorde aan toeging. “Iedereen was daar gelijk.” Luc Appermont vond het vooral tekenend dat je bij Mike en Guido gewoon kon binnenlopen op kantoor, terwijl hij bij de BRT nauwelijks om een afspraak met zijn bazen durfde vragen. Er heerste ook een bijzondere sfeer bij de commerciële zender. “Die sfeer van “wij met z’n allen”, die was echt uniek,” herinnert Luc Appermont zich. Toch veranderde alles toen Mike en Guido eind jaren negentig aan de kant werden geschoven. Heel wat mensen voelden zich plotseling verloren, alsof ze de motor stillegden, vertelt Luc Appermont.

Uiteindelijk zou Lucs contract niet verlengd worden in 2006, maar ondanks dat hij aan de kant werd geschoven na zo’n lange staat van dienst koestert de presentator geen wrok. “Ik had daar alle begrip voor. Televisie moet geregeld vernieuwen.” Dat er nooit iets gebroken is tussen VTM en Luc Appermont werd duidelijk toen Luc aan de zijde van An Lemmens de show rond “30 jaar VTM” mocht presenteren. Alleen spijtig dat één opvallende uitspraak geknipt werd uit het programma…

An Lemmens droeg tijdens de show een enorm diep decolleté en veel kijkers spreken Luc erop aan dat het spijtig is dat hij daar geen opmerking over maakte. Maar die opmerking maakte Luc wel, alleen werd die uiteindelijk geknipt uit het programma. In Dag Allemaal herhaalt Luc Appermont de opmerking die hij maakte over het diepe decolleté van An Lemmens: “Naast deze oldtimer hebben ze een mooi nieuw model gezet met twee ravissante airbags.”

Gerelateerde foto's:

Houden Van

Luc Appermont - Antwerpen - 27/09/2016

Summer Swing

Luc Appermont - Hasselt - 09/08/2014

Boekvoorstelling

Luc Appermont - Bilzen - 10/05/2013

Houden Van 2013

Luc Appermont - Antwerpen - 17/04/2013

40 jaar Lou Roman

Luc Appermont - Borgerhout - 10/05/2012

Greyhounds in Nood 2012

Luc Appermont - De Pinte - 01/09/2011

Rimpelrock 2011

Luc Appermont - Hasselt - 14/08/2011

Greyhounds in nood

Luc Appermont - De Pinte - 01/09/2011

Houden Van 2011

Luc Appermont - Antwerpen - 17/04/2011

Houden Van 2010

Luc Appermont - Antwerpen - 20/04/2010