.
Mike Verdrengh
zaterdag 6 oktober 2018

VTM schrapte De Kinderacademie na ongepast gedrag Walter Capiau

De kus op de mond was er teveel aan.


Donderdag is Walter Capiau op 80-jarige leeftijd overleden. Mike Verdrengh en Guido De Praetere haalden Walter Capiau bijna 30 jaar geleden bij VTM binnen omdat Capiau een vakman was. Hij was al zijn hele leven met mensen bezig, mensen entertainen, moppen tappen, verhalen vertellen. Hij was een heel volks figuur en hij wist verdomd goed wat een camera was en wat televisie was, vertelde Mike in VTM Nieuws. Begin jaren 90 gingen er al geruchten de ronde dat Walter losse handjes had en dus besloten Mike en Guido de presentator daarover aan te spreken. Die gesprekken zijn natuurlijk gevoerd met Walter. 'Walter, die verhalen doen ook de ronde' maar die heeft hij altijd ontkend.

Maar door die geruchten besloot VTM in 1994 wel te stoppen met De Kinderacademie. Mike Verdrengh: Na alle geruchten waar we toen niet op gereageerd hebben, zag ik toen op het scherm dat Walter die kindjes op de mond kuste en ik vond dat toen als programmaverantwoordelijke én verantwoordelijke van het bedrijf niet kunnen. Ik bedoel, dat de familie, vader, zoon of dochter dat doen, dat kan mij niet schelen maar een wildvreemde zo begroeten en een kind zo begroeten, dat kon niet. Je zag soms dat het kind niet wist wat hem of haar overkwam. We hebben hem daar ook over aangesproken en dat werd niet in alle graagte ontvangen door Walter maar we hebben de beslissing doorgedreven en hebben geen nieuw seizoen van de Kinderacademie meer gemaakt.

Voor zover geweten zijn er nooit klachten geweest van kinderen die aan het programma hebben deelgenomen. Ook Silvy De Bie vertelde aan VTM NIEUWS dat zij nooit problemen gehad heeft met Walter Capiau.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Walter Capiau, Mike Verdrengh en Guido Depraetere