.
Artist Image

Bio Walter Capiau

Echte naam: Walter Guido Capiau
Geboortedatum: 28 oktober 1937
Sterrenbeeld: Schorpioen
Datum overlijden: 4 oktober 2018

Walter, geboren in Schendelbeke, was godsdienstleraar voordat hij populair werd op de 'BRT' radio en TV. Nadat hij in 1972 in het programma 'Capriolen' telefoongrappen uithaalde en een prijs won ging hij voor de TV werken. Het allerbekendste programma dat hij presenteerde op de openbare omroep was 'Hoger, Lager'.


Met de komst van 'VTM' in 1989 maakte Walter de overstap naar 'VTM'. Vijf opeenvolgende jaren presenteerde hij daar 'Het Rad van Fortuin'. Ook 'Walters Verjaardagshow' en 'De Kinderacademie' waren maar enkele van zijn grote successen. Het moppenprogramma HT&D was het laatste programma waar hij aan meewerkte. Daarnaast had hij ook het evenementenbureau genaamd 'Capiau Projects' dat TV-programma's maakte en reizen organiseerde.

In 2011 volgde een eerste artikel waarin Walter beschuldigd werd van kindermisbruik toen hij 24 jaar was. Eén jaar later gaf hij het misbruik dan toch toe. Dit alles gebeurde op jeugdkampen en omdat de feiten al lang waren verjaard volgde er geen veroordeling. Tussen 2012 en 2015 was Walter tijdelijk naar het buitenland gevlucht.

Walter overleed op 80 jarige leeftijd in Oostduinkerke aan de gevolgen van maagkanker.