.
News Image

Opnames nieuw album Frimout door corona uitgesteld

Stef Willems speelt niet alleen in het verkeer op safe.


We zien en horen Stef Willems van VIAS met de regelmaat van de klok in de media vertellen over slachtoffers in het verkeer. De frontman van Frimout is woordvoerder van VIAS en preekt niet alleen daar over veiligheid, hij doet dat ook binnen de groep.

'Je gezond verstand gebruiken', klinkt eenvoudig, maar is het niet altijd. Ik heb net de opnamesessie voor een nieuwe plaat verplaatst. Met ontzettende pijn in het hart, ik had er keihard naar uitgekeken, maar mijn gezond verstand (en dat van onze producer en de rest van de band) zei: 'niet laten doorgaan, je vergroot de kans dat IEMAND ANDERS besmet geraakt'. Dat is net wat alle mensen uit de zorgsector ons al 3 weken heel helder proberen uit te leggen. Als we met zijn allen ons gedrag niet aanpassen, gaan er op een begeven moment zo veel kwetsbare mensen ziek zijn, dat ze in de ziekenhuizen niet kunnen volgen.Als er maar capaciteit is voor 1500 zieken, kan nummer 1501 niet de juiste verzorging krijgen, schrijft Stef zaterdag op Facebook. Een beslissing waar wij alleen maar respect voor kunnen hebben.



Daarom kan ik er met mijn gezond verstand niet bij, dat er gisteren nog 100-den mensen lustig zijn gaan vieren 'vooraleer ze dat 3 weken lang niet meer mogen'. Ze hebben daarbij geen 1 seconde stilgestaan dat het niet om hun kans gaat om ziek te worden, maar dat ze door hun roekeloos gedrag wel de kans vergroten dat andere, meer kwetsbare mensen ziek worden. Laat ons daarom met zijn allen ons gezond verstand gebruiken, alle richtlijnen braaf volgen en een keer meer op restaurant, café of naar een concert gaan, NA heel die Coronacrisis. Warme zwaai vanop afstand, lacht Stef nu. En gelijk heeft hij. Laten we ons gezond verstand gebruiken en thuis blijven. Wij praten namelijk liever tegen u dan over u.


Bio van Frimout

Meer Over:

Frimout