.
News Image

Niels Albert maakt kookdebuut

Sofie Dumont vergist zich van naam.
“Niels Destadsbader. Nee, da zijde gij niet he?”, lacht Sofie Dumont nadat ze haar verspreekt. Het is inderdaad niet Niels Destadsbader, maar wél meervoudig Belgisch, Europees en wereldkampioen cyclocross Niels Albert die langskomt in De Keuken van Sofie van maandag 18 tot en met vrijdag 22 mei 2015. Zonder blikken of blozen geeft hij toe dat hij nog nooit gekookt heeft. Een primeur én een hele uitdaging voor Sofie deze week, die het volledig ziet zitten om de sportman te leren koken.

De grootmoeder van Niels Albert toverde vroeger de heerlijkste ovenschotels op de keukentafel. Op maandag 18 mei wil Sofie de culinaire geuren en sfeer van weleer oproepen met een ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie. Ondertussen vertelt Niels over zijn kindertijd en al snel wordt duidelijk dat hij van kleins af aan al onafscheidelijk was van zijn driewieler… en dat hij graag sponsen broekjes droeg.

Het gerecht met ingrediënten die de kookgast niet graag eet, bestaat op dinsdag 19 mei uit een koud soepje van komkommer, sla en avocado met krokant spek. Zowel salade als komkommer en avocado zijn absoluut geen lekkernijen voor de 29-jarige ex-veldrijder, laat staan dat hij graag koude soep eet… Gelukkig is het vaste thema op woensdag ‘het lievelingsgerecht’. Niels eet graag en lust veel, maar een van zijn favorieten is een lekker duifje, liefst van al klaargemaakt in rode wijnsaus en met kroketjes.

Niels Albert is gek van pasta’s en dus is zijn keuze voor de culinaire reiservaring op donderdag snel gemaakt. Sofie neemt haar souschef mee naar ‘la bella Italia’ met een spaghetti met trostomaten, oesterzwammen, mozzarella en spekjes. De afsluiter op vrijdag 22 mei is de zoete zonde en dat klinkt bij Niels als muziek in de oren. Sofie kiest voor een eenvoudige bavarois met aardbeien. Na een week in De Keuken van Sofie ontpopt Niels zich beetje bij beetje tot een nieuwe man die graag kookt. Hij neemt zelfs afscheid van Sofie met de belofte dat hij voortaan meer achter het fornuis zal staan.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 18/05: Op Grootmoeders wijze - Ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie.
Op dinsdag 19/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Soepje van komkommer, sla en avocado met krokant spek.
Op woensdag 20/05: Lievelingsgerecht - Duifje in rode wijnsaus met kroketjes.
Op donderdag 21/05: Op reis - Spaghetti met spekjes, trostomaten, oesterzwammen en mozzarella.
Op vrijdag 22/05: Zoete zonde - aardbeienbavarois 'The easy way'.

Bio van Niels Albert, Sofie Dumont en Niels Destadsbader