You are here

Sofie Dumont: “geen contract meer bij VTM”

15/05/2019 13:30-

Sofie Dumont legt focus op Wallonië.

Sofie Dumont is klaar voor haar grote comeback op televisie. Alleen zal dat niet meer bij VTM zijn, maar wel op de Franstalige omroep RTBF. “Ik heb geen contract meer bij VTM,” aldus de populaire televisiekok in Story.

Vanaf 28 mei maakt Sofie Dumont haar debuut op de Waalse zender RTBF waar ze samen met sterrenchef Benjamin Laborie op zoek gaat naar het beste grillduo van Wallonië in Grillmasters. Sowieso is Sofie Dumont geen onbekende meer in Franstalig België. “Sinds ik tien jaar geleden werd uitgeroepen tot Lady Chef of the Year, werd ik regelmatig gevraagd door Franstalige radio- en televisieprogramma’s om te praten over koken, en waarom zo weinig vrouwelijke chefs in de keuken staan. Zo is de bal aan het rollen gegaan,” aldus Sofie Dumont in Story.

De Waalse zenders houden van Sofie Dumont omdat ze niet enkel met passie praat over koken, maar het ook op een grappige en toffe manier overbrengt op de kijker. Niet vanzelfsprekend in een andere taal, maar Frans kent geen geheimen voor Sofie. “Mijn Frans is inderdaad zeer goed,” weet Sofie Dumont die in verschillende restaurants werkte waar de voertaal Frans was, al geeft Sofie toe dat die kennis wel wat verwaterd was over de jaren heen. “Ik heb de afgelopen tijd veel naar de Franstalige radio geluisterd. Nu switch ik probleemloos tussen onze landstalen, zonder erbij na te denken.” En dankzij haar werk in Franstalige restaurants is ze niet alleen de taal zelf maar ook de culinaire Franse woordenschat machtig. “De zender heeft bovendien gezegd dat het geen probleem is om er af en toe wat Vlaams of Engels tussen te flansen. Ze willen vooral authenticiteit zien. Ik mag volledig mezelf zijn,” aldus Sofie Dumont in Story.

Sofie’s dochtertje Grace is ondertussen zes en krijgt nog geen Frans op school, maar nu haar mama op de Franstalige televisie komt wil ze die taal ook leren. “Anders ga ik je niet begrijpen,” klinkt het bij Grace. “Mijn dochter is sociaal en wil dicht bij de mensen staan. In een Frans restaurant zal ze bijvoorbeeld wel altijd de rekening vragen. Al is het misschien ook wel om een snoepje te krijgen van de ober,” lacht Sofie Dumont.

RTBF zal Grillmasters uitzenden in primetime, met afleveringen van maar liefst negentig minuten die in het tijdslot van The Voice Belgique worden uitgezonden. Zien we Sofie Dumont ooit nog terug op de Vlaamse televisie? “Ik heb geen contract meer bij VTM,” geeft Sofie Dumont toe, “maar we stellen regelmatig nieuwe projecten voor en zien wel wat er uit de bus komt.” Momenteel ligt de focus echter op Grillmasters dat veel tijd en energie opslorpt. Toch is het niet de bedoeling om alleen nog maar in Wallonië actief te zijn.

“Via sociale media krijg ik trouwens fijne reacties op de heruitzendingen van De Keuken van Sofie op Vitaya. De recepten zijn misschien al iets ouder, maar ze blijven makkelijk te bereiden én lekker,” aldus Sofie Dumont die ook haar eigen Youtube-kanaal ‘Sofie Dumont Chef’ heeft waarin ze maandelijks inspirerende recepten deelt.

Gerelateerde foto's:

Op De Groei 2

Sofie Dumont - Antwerpen - 01/04/2016

Boekvoorstelling Op De Groei

Sofie Dumont - Antwerpen - 16/06/2015

Persmoment Holy Pop Up

Sofie Dumont - Herne - 29/05/2015

Boekvoorstelling Iedereen kan bakken

Sofie Dumont - Gent - 05/12/2013

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: