.
News Image

Natali Broods in De Bunker

Topactrice in topreeks.
Vermist, Aspe, De Rodenburgs, Danni Lowinski, Witse, De Smaak van De Keyser, Zone Stad,… Waar kent de kijker Wim Danckaert niét van? Op maandag 19 oktober 2015 kruipt Danckaert in de huid van Felix Tambuyser, een professor biomedische wetenschappen verbonden aan de Universiteit Antwerpen, die door zijn bizarre gedrag de interesse heeft gewekt van de Antwerpse cel van Staatsveiligheid. Het team van Alexander (Greg Timmermans) vreest voor wetenschappelijke spionage. Een eerste onderzoek op de unief levert weinig op, maar één ding is zeker: Tambuyser doet moeite om iets te verbergen. De vraag is alleen wàt. Wat Staatsveiligheid verder nog niet weet, is dat dit onderzoek grote gevolgen zal hebben voor de gezondheid van iemand uit het team van De Bunker.

Antwerpenaar Natali Broods liet zich onder andere opmerken in Met Man en Macht, De Helaasheid der Dingen, Zone Stad, Code 37, Waste Land en Galloping Mind. In de achtste aflevering van De Bunker geeft zij gestalte aan Sonja, de vrouw van Tambuyser (Wim Dankaert). Zij steunt haar man onvoorwaardelijk, en daar heeft ze zo haar - duistere - redenen voor.

Ook Charlotte Anne Bongaerts neemt een gastrol voor haar rekening. De actrice was al te zien in de langspeelfilm De Behandeling en vertolkte de ambitieuze Sarah in Image, de film van Adil El Arbi en Billal Fallah. Ook Crème de la Crème, Deadline 25/5, Vriendinnen en De Ridder prijken op haar palmares. In de Bunker speelt de knappe Bongaerts Tambuysers assistente Elise Depoorter.

Tijdens het onderzoek wordt Farah (Sachli Gholamalizad) geconfronteerd met het verleden, een potje dat ze tot nu toe liever gedekt hield. En daar heeft Pieter Genard (zowel actief op televisie, film als in theater), die de rol van Farahs ex-vriend Arne op zich neemt iets mee te maken. Hem ziet de kijker voor het eerst echt aan het werk in De Bunker nadat de fans eerder al zagen dat Farah telefoontjes van hem afblokte.

De Bunker, maandag 19 oktober om 21.45 op VTM.