You are here

Miguel Wiels voorspelde het einde van K3

13/03/2019 14:00-

Miguel Wiels onthult de grootste uitdaging in 20 jaar K3.

K3 blaast in 2019 twintig kaarsjes uit en wie er al bij was vanaf het prille begin is Miguel Wiels. Lang voor er sprake was van Studio 100 en Gert Verhulst schreef Miguel Wiels al de liedjes voor K3. Ooit voorspelde hij ook het einde van K3. Maar met die voorspelling ging hij (gelukkig) volledig de mist in…

Miguel Wiels was er als componist al bij toen K3’tjes Kristel, Karen en Kathleen nog onder de vleugels van Niels William zaten. Toen K3 werd overgenomen door Studio 100 maakte hij zich grote zorgen. Zou de persoonlijke betrokkenheid niet veel kleiner zijn bij een mastodont als Studio 100, dacht Miguel Wiels. Maar zijn vrees bleek al snel ongegrond. “Het K3-project is er altijd als topprioriteit beschouwd,” vertelt Miguel Wiels in Story. “Er werd heel zorgzaam mee omgesprongen. Niet in het minst door Gert zelf.” Miguel Wiels bewierookt ook de goede band in het team rond K3. Het team rond K3 is in al die jaren een hechte vriendengroep geworden. Gert Verhulst, manager Stefan Staes, liedjesschrijvers Peter Gillis en Alain Vande Putte, choreografe Axana Ceulemans en Miguel Wiels zelf. “De meesten van hen waren er al bij in 1999.” Maar zoals Kristel Verbeke ooit zei: “Alles begint met een mooi liedje.” En ooit dacht Miguel Wiels dat het mooie liedje van K3 uitgezongen was…

Toen Karen, Kristel en Josje besloten ermee op te houden in 2015 dacht Miguel Wiels dat dit het einde van K3 zou inluiden. En daar had hij een goede reden voor. “Die switch was zonder meer de grootste uitdaging in 20 jaar K3,” onthult Miguel Wiels in Story. “Ik had daar echt schrik voor. Ik geloofde nooit dat het publiek drie totaal nieuwe meisjes op het podium zou pikken.” Ook de samenwerking met Hanne, Klaasje en Marthe verliep in het begin wat moeizaam, aldus Miguel Wiels. “Ik voelde dat ze enorm bang van mij waren,” herinnert Miguel Wiels zich.

Miguel Wiels had tijdens “K3 Zoekt K3” bewust afstand gehouden om zijn voorkeur niet te laten blijken en toen de Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn voor het eerst in zijn studio kwamen inzingen voelde hij hun angst. “Ik heb van nature uit geen vriendelijke uitstraling,” weet ook Miguel Wiels. “Ik heb hen duidelijk moeten maken dat vanaf dan alles anders zou zijn,” onthult de componist in Story. “Vanaf dat moment waren we bij wijze van spreken de beste vrienden,” verraste Miguel Wiels de nieuwe K3’tjes. En ondertussen is hij uitgegroeid tot vertrouwenspersoon voor de meisjes, al blijft hij erg streng voor hen. “Ik blijf streng, ja. Je kunt alleen maar groeien door de lat hoog te leggen.” Toch is Miguel Wiels trots op wat Marthe, Klaasje en Hanne allemaal verwezenlijkt hebben. “Ik sta versteld van hoe die meisjes eigenlijk gegroeid zijn in die korte tijd.” Al weet Miguel Wiels als geen ander dat ze de nieuwe K3’tjes ook de tijd hebben gegeven om te groeien. “Je wordt ook niet zomaar het perfecte K3’tje.”

Miguel Wiels wil ook zeker niet de rol van Kristel Verbeke in dat proces onderschatten. “Kristel was ook al belangrijk achter de schermen toen ze zelf nog met K3 op het podium stond. Ze was de natuurlijke leider van de groep.” En dat uitte zich ook toen ze als manager van de nieuwe K3 aan de slag ging. Ze vormde een brug tussen de meisjes en de rest van het team, aldus Miguel Wiels. Ook al voorspelde Miguel Wiels dat het afscheid van Karen, Kristel en Josje het einde van K3 zou inluiden, ondertussen is hij van gedachten veranderd en ziet hij de toekomst weer rooskleurig in. “Laat ons hopen dat we er nog eens twintig jaar bij kunnen doen,” aldus Miguel Wiels in Story. “En stel dat K3 over twee jaar toch stopt, dan zal er bij ons een gevoel van dankbaarheid overheersen.”

Gerelateerde foto's:

Jubileumshow 20 jaar

K3 - Puurs - 06/04/2019

Kathleen kondigt afscheid aan

K3 - Schelle - 23/03/2009

K3 Vlindershow

K3 - Hasselt - 17/03/2018

Meet & Greet Makro

K3 - Machelen - 15/02/2018

Vlaanderen Feest

K3 - Antwerpen - 11/07/2017

K3 Show 2017

K3 - Oostende - 15/04/2017

Eerste solo-concert

K3 - Gent - 28/01/2017

Boekenbeurs

K3 - Antwerpen - 31/10/2016

Clipopname Love Boat Baby

K3 - Herentals - 11/10/2016

Zomerhit 2016

K3 - Blankenberge - 21/08/2016