.
Maxime Meiland
woensdag 3 mei 2023

Maxime Meiland: “Ik had geen doel in mijn leven”

Ze hield het lang verborgen

In Nederland zijn de Meilandjes ontzettend populair en ook in België kunnen ze rekenen op heel wat fans. En toch verkoopt de biografie van de jongste Meilanddochter, Maxime, niet zo goed als die van haar vader en moeder.

De biografie van Maxime is een behoorlijk aangrijpend verhaald en vertelt enkele pijnlijke aspecten uit het leven van Martiens dochter. Zo wordt er in het boek verteld dat ze op haar 15de werd verkracht, slachtoffer werd van sexting en in een spiraal van drank en drugs geraakte.

“Toen ik de eerste keer het boek las, vond ik het opeens heftig: wat heb ik veel meegemaakt, al die ellende tussen mijn veertien en twintig. Maar ik wou het toch vertellen, omdat ik het belangrijk vind dat de mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, zich niet alleen voelen”, zegt Maxime in Dag Allemaal.

Als we Maxime mogen geloven dan is de geboorte van haar eerste dochtertje Claire haar redding geweest om niet op te geven.

“Een doel in het leven, dat had ik daarvoor niet. En uiteindelijk heb ik het aan mijn moeder verteld en dankzij haar ben ik in therapie gegaan. Het was een hele opluchting dat ik alles kon uitspreken en het probleem niet meer alleen hoefde te dragen.”

Bio van Maxime Meiland en Martien Meiland