.
Maxime Meiland
maandag 11 december 2023

Kritiek op programma van de Meilandjes

En er werd naar geluisterd

Wie de biografie van Maxime Meiland heeft gelezen, heeft ongetwijfeld ook het verkrachtingsverhaal van de Meiland-dochter gelezen. Daarin beweert ze op haar vijftiende te zijn verkracht. Een verhaal dat volledig van de pot lijkt gerukt te zijn volgens de ‘verkrachter’ in kwestie.

Maar er is meer. Zo waren de fans van de Meilandjes er niet over te spreken dat Maxime in haar boek praat over bepaalde informatie uit haar vaders leven. Zo schrijft ze onder meer dat haar vader vaak op homo-ontmoetingsplekken is geweest. Volgens de lezers is dat allesbehalve de taak van Maxime om dat bekend te maken.

De Meilandjes komen wel vaker negatief in het nieuws, maar dat lijken ze zich niet aan te trekken. Het heeft in elk geval geen invloed op de kijkcijfers, weet Dag Allemaal.

Het laatste seizoen is zelfs het bestscorende seizoen ooit. Het programma trekt maar liefst anderhalf miljoen kijkers per aflevering.

“Vorig seizoen klaagden kijkers dat het te lang duurde en dat er te weinig gebeurde. Daarom zijn de makers van 19 naar 13 afleveringen gegaan. Maar de kijkcijfers die zijn nu gewoon ontzettend goed. Tot grote verbazing van SBS6 trouwens. Die zender dacht destijds dat de familie het maar twee à drie jaar zou uitzingen op televisie.”

Bio van Maxime Meiland

Meer Over:

Maxime Meiland