.
Maxime Meiland
vrijdag 15 december 2023

Programma’s met Maxime Meiland scoren slecht

Ze wordt bijna nooit alleen gevraagd

Of er nu negatief wordt gepraat over de Meilandjes of niet, een invloed op hun succes heeft het in elk geval niet. Hun programma trekt nog altijd veel kijkcijfers en het ziet er niet naar uit dat ze nu minder zullen gevraagd worden voor talkshows en andere programma’s.

Ze hebben misschien het voordeel dat het meeste negatieve nieuws vooral rond Maxime verschijnt en dat de familie toch voor het grootste deel op Martien leunt.

“Maxime wordt sowieso niet vaak alleen gevraagd, want tv-projecten waarin ze alleen aan bod komt, werken niet zo goed. Ze heeft haar vader nodig om kijkcijfersucces te boeken”, zegt Rob Goossens, Expert bij RTL Boulevard.

En ook het pension Code Rosé heeft niet te lijden onder de negatieve publiciteit, weet Dag Allemaal. Het pension zit behoorlijk volboekt en het wordt moeilijk om nog een kamer te kunnen boeken.

“Het lijkt wel alsof er niets is wat het imago van de Meilandjes kan besmeuren. Ze trekken zich niet te veel aan van alle tumult, die vergroot alleen maar hun relevantie. Want ja, er wordt ook over hen gepraat nu ze niet op televisie komen. En de beschuldigingen die de verkrachter van Maxime nu geuit heeft, zijn dubbel. In de media wordt er vooral gesproken over wat Maxime is overkomen, niet zozeer over wie de dader is. Het was anders geweest als die man op de proppen was gekomen met het verhaal dat híj werd misbruikt door Maxime. Dat had de Meilandjes wellicht wél parten gespeeld.”