.
Maxime Meiland
zaterdag 6 mei 2023

Maxime Meiland: “Dat ga je natuurlijk nie top televisie zeggen” 

Hij had een probleem 

De uitspraak ‘wijnen’ kennen we ondertussen allemaal. We leerden die uitspraak gebruiken dankzij de familie Meiland en dan vooral door Martien Meiland.

Maar Martien Meiland heeft ook moeten bekennen dat hij toch last had van een alcoholprobleem. Ook volgens zijn dochter Maxime en Montana dronk hun vader te veel en moest daar iets aan gebeuren.

“Laatst kreeg ik nog de vraag waarom het nooit in de serie is gekomen dat papa zoveel dronk en dat het altijd gezellig was dat wijnen. Tja, dat het stilaan problematisch werd, ga je niet op tv zeggen. Bij ons thuis was het eigenlijk onbespreekbaar. Vader wou het daar nooit over hebben, omdat het een gevoelig onderwerp was”, bekent Maxime in Dag Allemaal.

Martien wou het nooit toegeven dat hij te veel dronk, maar op een bepaald moment kon het niet anders meer. En de bom barstte al heel snel.

“As hij ’s middags naar bed moest, dan wist je het wel. Hij werd snel oud daardoor. Na onze smeekbede twee jaar geleden is hij geminderd, maar na een tijdje verwaterde dat en ging hij weer veel te veel aan de wijn. Na kerst en nieuw was hij er ineens zelf klaar mee.”

Bio van Martien Meiland en Maxime Meiland