.
News Image

Mathias Coppens doet opvallende bekentenis

Mathias Coppens: 'Ik ben getrouwd dankzij Walter Grootaers'
Zondag was Mathias Coppens van 10.00 tot 12.00 te gast bij Kris Wauters in Zot Gedraaid bij Joe. Mathias gaf wel een heel bijzonder weetje mee aan Kris, hij is namelijk getrouwd dankzij Walter Grootaers. Verder blijkt dat het goed is dat Mathias voor een carrière als tv-maker is gegaan en zijn passie voor het drummen naast zich neergelegd heeft.

Mathias is al veertien jaar samen met zijn vrouw en over hun ontmoeting had hij een opmerkelijke anekdote: “Wij zijn samen dankzij Walter Grootaers, wat heel raar is want ik ken Walter eigenlijk niet goed. Maar op een bepaald moment regisseerde ik een programma waarbij een idool bij mensen thuis kwam eten, en dat was een aflevering met Walter. Ik ging Walter filmen toen die vertrok en bracht hem naar die mensen. Bij die mensen thuis filmen we verder en zie ik een meisje zitten. Dat was Sara en wij hadden een onmiddellijke klik. Daarna heb ik haar twee maanden niet gezien tot ik ze toevallig tegenkwam op een optreden van de Kreuners. Ze speelden het nummer ‘Ik Wil Je’ en toen zijn de vonken overgeslagen. Dus ik ben eigenlijk getrouwd dankzij Walter Grootaers”, aldus Mathias.

Mathias praat over zijn vroegere ambities als drummer en daaruit blijkt dat het goed is dat hij een carrièreswitch gemaakt heeft. “Ooit drumde ik en ik was de slechtste drummer van Vlaams-Brabant. Als je wat kleiner bent en je staat als drummer op een podium, dan zie je niet goed wie de drummer is. Wij hadden een optreden in een scoutslokaal. Na het optreden kwam ik een maat tegen die niet wist dat ik in die band zat. Ik vroeg wat hij er van vond en die vond het optreden fantastisch maar de drummer écht slecht. Die maat had mij dus niet gezien, die had alleen cimbalen gezien want ik was veel te klein. Ik durfde niet eens zeggen dat ik dat was dus ik beaamde maar dat ik een slechte drummer was”, lacht Mathias.

Bio van Mathias Coppens

Meer Over:

Mathias Coppens

Bio van Walter Grootaers en De Kreuners