.
Walter Grootaers
maandag 3 juni 2024

Walter Grootaers: “Daarom vind ik het ook zo boeiend” 

Het gaat er anders aan toe 

Walter Grootaers heeft altijd veel succes gehad met De Kreuners. Maar soms werkt hij ook graag eens samen met andere artiesten. Zo maakte hij enkele nummers met Mario Goossens, Ruben Block, David Poltrock en Joost Zwegers.

In tegenstelling tot bij De Kreuners werden eerst de zangpartijen opgenomen en daarna pas de muziek.

“Daarom vond ik dat ook zo boeiend, want bij De Kreuners werkt dat zo niet. Daar maken we een kader voor een nummer, Jan of Erik en ik, en we werken daarop verder. Dat groeit bij ons organisch, het is voor De Kreuners de beste en waarschijnlijk de enige manier om ergens te raken. Net zoals de Stones doen, trouwens”, lacht Walter in De Morgen.

Maar dit keer had Walter alles al ingezongen en was iedereen laaiend enthousiast bij het horen van de demoversie.

“We waren bij David thuis ook al een paar nummers gaan voorbereiden: onder meer 'She' (van Charles Aznavour, ook bekend in de versie van Elvis Costello), en 'Que je t'aime' van Johnny Hallyday, een demo waar ook Daan op meegezongen heeft, met zijn hele lage stem. Er zit zelfs een nummer van Slade bij: 'Ver weg van jou', een vertaling van hun 'Far Away'. Ik heb dat altijd een geweldige tekst gevonden, en Slade een onderschatte groep.”