.
Walter Grootaers
zaterdag 8 juni 2024

Walter Grootaers: “Hij stuurde iedereen de goeie richting uit” 

Het is een uniek project 

Om muziek te maken werkt Walter Grootaers niet altijd samen met zijn band De Kreuners. Hij heeft ook al muziek gemaakt met onder andere Mario Goossens en Joost Zwegers. Met die bende zat hij 4 dagen samen in het ICP in Brussel in 2023.

“De eerste dag van de opnamen in de ICP-studio's in september van vorig jaar mocht ik een uurtje komen kijken en luisteren. De gouden platen blonken een hele muur vol, Michel 'Shelle' Dierickx engineerde stoïcijns alsof hij nooit iets anders gedaan had en dat was ongeveer nog waar ook. Axl Peleman leidde de werkzaamheden in de volle studio en stuurde iedereen behendig de juiste richting uit”, zegt Walter in De Morgen.

De nummerkeuze is eclectisch te noemen en als je de mannen samen ziet, dan zie je ook echt een groep in de studio staan.

“Het is allemaal muziek van de jaren 70 tot de jaren 90, van Frankie Miller tot The Pretenders. We gingen er bij de selectie van de nummers van uit dat het speelbaar moest zijn met één instrument, maar we voelden al snel dat sommige songs meer konden gebruiken. En zo ontstond het idee voor een groep en begint iedereen mee te denken en te zoeken en te improviseren.”