.
Martine Prenen
vrijdag 5 augustus 2022

Martine Prenen: “Ik vond dat toen een goed excuus”

Die carrière was niet voor haar weggelegd

Ooit was Martine Prenen een populaire omroepster op de openbare omroep. Nu schrijft ze boeken en is ze gezondheid en happiness-coach. Martine wou vroeger altijd professioneel balletdanseres worden. Maar dat was niet voor haar weggelegd.

“Ik ben al heel mijn leven moeten terugvallen op veerkracht. Ook toen een balletcarrière niet voor mij was weggelegd. Ik ben geen topmodel kunnen worden, maar ik heb wel kunnen meedraaien in die wereld. Daardoor spreek ik nu vlot vijf talen. Elk nadeel heeft z’n voordeel”, legt ze uit in Dag allemaal.

Martine heeft moeten knokken om te staan waar ze nu staat, want ook op school had ze het niet gemakkelijk. Ze werd gepest omdat ze ‘het lelijke eendje’ van de klas was.

“Ze noemden mij Tante Sidonia omdat ik een panlat was met een grote neus en grote voeten. Dat was… horror! Ik ben blij dat er nu meer aandacht is voor pesten op school en op het werk. Want dat snijdt zo diep in de ziel.”

De presentatrice heeft uiteindelijk iets aan haar neus laten doen, al had dat vooral te maken met het modellenbureau waar ze zich bij aansloot toen ze 18 was. “Die neus, dat gaat niet lukken’, klonk het toen. Nu zou ik zeggen: ‘De Pot opt!’ Maar ik vond het toen wel een goed excuus om mijn neus te laten verkleinen.”