.
Jana Wuyts en Marnix Peeters
zondag 2 oktober 2022

Marnix Peeters: “Ik wil dat onder de aandacht brengen”

Hij heeft een nieuw boek klaar

Bij velen doet de naam Marnix Peeters niet meteen een belletje rinkelen. Bij de liefhebbers van boeken vormt zich meteen een beeld van een kaalgeschoren man met een zware brilmontuur en donkere kleren.

Onlangs moest Marnix naar de dokter voor een tekenbeet. “Ik ben ermee naar de dokter gestapt, iemand die ik niet kende en dat was een toffe, knappe dame. Die beval me meteen van mijn broek uit te trekken en de rest ook. Blijkbaar kunnen teken ook op andere plekken van je lichaam toeslaan en dat moest ze controleren”, lacht hij in Dag Allemaal.

Dat zou meteen mooie inspiratie zijn voor een nieuw boek van Marnix, waar hij meest zonder rem op alles neerschrijft wat in zijn fantasie op komt.

Zo heeft hij sinds kort ook een nieuw boek uit: ‘Komt een priester bij Beëlzebub’. Een boek vol bizarre redeneringen van de personages uit het boek.

“Pastoor Pelkmans – de priester uit de titel – heeft inderdaad een haast waterdichte argumentatie opgebouwd om zijn pedoseksuele perversie goed te praten. Ik kreeg laatst een mail van priester Rik Devillé, die seksueel misbruik in de kerk al vaak heeft aangeklaagd. Hij weet wel dat ik het op mijn manier doe, maar in het belang van de slachtoffers vindt hij het goed dat ik het thema op de agenda zet.”

Bio van Marnix Peeters

Meer Over:

Marnix Peeters