.
Jana Wuyts en Marnix Peeters
zondag 9 oktober 2022

Marnix Peeters: “Ik geef het aandacht op mijn manier”

Hij gebruikt een flinke dosis humor

In zijn nieuwe boek ‘Komt een priester bij Beëlzebub’ kaart schrijver Marnix Peeters een opvallend probleem aan. Na een mail van priester Rik Devillé, wil hij samen met hem seksueel misbruik in de kerk aankaarten. Al doet hij dat wel op zijn eigen lacherige manier.

“Ik wilde gewoon geen pamflet schrijven over misbruik in de kerk. Ik besef ook dat slachtoffers van misbruik mijn mengsel van humor en gortigheden wellicht niet kunnen smaken. Nu heb ik geen tijd meer om daar het land voor rond te rijden, maar ik ben echt al uitgekafferd geweest in leesclubs”, bekent Marnix in Dag Allemaal.

Het is niet de eerste keer dat Marnix een boek schrijft over seksueel misbruik. Ook ‘Niemand hield van Billie Vuist’ gaat daarover.

“Je moet weten dat ik als journalist bij Het Laatste Nieuws een reportage heb gemaakt in Pattaya, een badplaats die veel sekstoeristen aantrekt. De werkelijkheid is oneindig veel bruter dan de fictie die ik erover creëer.”

Daarmee haalt Marnix af en toe woedende lezers op de nek. “Die schreeuwen dan dat ik niet mag lachen met seksueel misbruik. Maar ik gebruik net humor om die vreselijke realiteit aan te kunnen.”

Bio van Marnix Peeters

Meer Over:

Marnix Peeters