.
Marilou Mermans
vrijdag 18 november 2022

Marilou Mermans: “Ik heb m’n leven niet zomaar plots omgegooid”

Ze heeft goede genen

Met haar 78 jaar mag Marilou Mermans dan wel een jaartje ouder worden, ze staat al 60 jaar op de planken en daar put ze nog altijd veel energie uit. Maar de actrice leeft nog altijd zoveel mogelijk van dag tot dag.

“Ik heb mijn leven absoluut niet omgegooid de dag dat ik 65 werd en op papier met pensioen ging. Als mens verander je voortdurend. Dat is zoals met jarig zijn. Je wordt niet in één keer een jaar ouder. Eigenlijk word je elke dag een beetje ouder en ben je voortdurend in evolutie”, zegt Marilou in Primo.

Dat ze 78 jaar zou zijn, dat zou je haar niet aangeven. Ze ziet er veel jonger uit en dat is een compliment dat Marilou vaak te horen krijgt.

“Mijn geheim? Het zit wellicht in de combinatie van geluk en goede genen. Het doet me ook denken aan een legendarische uitspraak van de al even legendarische Yvonne Verbeeck. Na een gastrol in ‘Lili en Marleen’ reed ze eens met mij terug en ik vroeg haar naar haar geheim. Toen antwoordde ze: ‘Ik eet hiel veul aardbeien’, in haar typische Antwerpse accent.”

Marilou mag blij zijn met de goede genen die ze heeft, en ze probeert ook goed voor zichzelf te zorgen. “Ik probeer op een vrolijke, ontspannen en positieve manier in het leven te staan.”

Bio van Marilou Mermans en Yvonne Verbeeck