.
Manou Kersting
maandag 12 april 2021

Manou Kersting bekent 32 jaar gebruik drugs en alcohol

"Als ik 11 jaar geleden niet gestopt was, zat ik hier nu niet meer"

Acteur Manou Kersting is één van de vele BV’s die op ED TV de jongeren van vandaag met eerlijke getuigenissen wil helpen. Elke zondag lost dit jongerenplatform een een nieuwe gazED waarin de jongerenredactie van ED TV de vragen stelt. Niet enkel BV’s komen aan bod. Ook influencers, slachtoffers of daders komen aan het woord en delen hun verhaal.

“Als ik 11 jaar geleden niet gestopt was… ik denk niet dat ik hier nu nog zou zitten. Daar ben ik vrijwel van overtuigd”. Manou Kersting vertelt openhartig over zijn alcohol- en drugsverslaving die zijn leven tot 11 jaar geleden domineerden. Hij begon op zijn 13de te roken, maar rolde al gauw in het zwaardere werk en zou in totaal 32 jaar gebruiken. Manou hoopt met zijn getuigenis op ED TV de jongeren te waarschuwen voor de foute keuzes die hij destijds gemaakt heeft.

ED TV raakt een veelheid van maatschappelijke thema’s aan. Jongeren met vragen kunnen op dit eductatieve platform terecht en zullen zo snel de weg kunnen vinden naar de juiste instanties die kunnen helpen. Getuigenissen van de zogenaamde “picture perfect” BV’s waaruit blijkt dat ook zij worstelen met alle maatschappelijke problemen van vandaag, kunnen hier een belangrijke leidraad in zijn. Zo getuigt acteur Jan Schepens over zijn onzekerheid: “Ik heb een luid stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niks kan, dat ik niks waard ben”.

Maar ook algemenere thema’s als gamen (Juan Gerlo), coming out (Wanne Synnave) of body positivity (Elodie Gabias) komen aan bod. Presentatrice Dina Tersago vertelt dan weer met heel veel overtuiging over de pro’s en contra’s van co-housing: “Het is financieel niet gemakkelijker, want je moet twee huizen bouwen”.

Oprichter James Cooke is overtuigd van de noodzaak van een platform als ED TV. “Net zoals we al jaren met onze educatieve voorstellingen bij ons theaterhuis Uitgezonderd. doen, willen we ook via ED TV de jongeren rechtstreeks bereiken door hen te laten weten dat ze niet alleen staan met hun problemen. Luister naar lotgenoten, of die nu bekend zijn of niet en wees niet te beroerd om hulp te zoeken. Wij zijn er voor jullie”.

Meer info op edtv.be

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Manou Kersting

Meer Over:

Manou Kersting

Bio van James Cooke, Jan Schepens, Dina Tersago en Wanne Synnave